Domaći kolači, povoljna pića, vesela atmosfera i zanimljiv interijer – sve to u samom centru Samobora s fantastičnim pogledom na „špicu“ i gradski život pronašao je naš čovjek na terenu Romeo Ibrišević.

Kraj Ceker Bara ne možete proći, a da ne primijetite prostranu terasu ili da vam za oko ne zapne akcija „kava plus gvirc, 16 kuna“. Kao profesionalnog fotografa, Romea je ipak privuklo nešto drugo: stari fotoaparati koji krase kafić, „prerušeni“ u sijalice.

Zanimljiva ideja za rasvjetu došla je od vlasnika kafića, bračnog para Miroslava i Ane. „Supruga Ana inače je likovna umjetnica čiji su radovi izloženi u Ceker Baru, a fotiće smo pokupovali na Hreliću. Neki su bili funkcionalni, neki nisu, pa smo sami od njih napravili rasvjetna tijela“, objašnjava nam Miroslav.

Gosti su oduševljeni izgledom pa i sami rado vade fotiće da fotkaju - retro fotiće. Da je sve napravljeno s ukusom i srcem, potvrdio je i kompliment gošće koja inače radi na kazališnoj scenografiji, a koja je pri ulasku u kafić ugodno iznenađena pohvalila taj totalno drugačiji štimung.

U Ceker na kavu i kolače

Sad kad nas je kupio izgledom, da i mi nešto kupimo. Osim klasičnom ponudom Ceker Bar oduševljava svojim slasticama koje se brzo razgrabe. Domaćin Miroslav ponosno je istaknuo kako surađuju s domaćim samoborskim obrtom Malo Slatko. Čudesne torte u šarenim kombinacijama i prekrasnog dizajna za Ceker Bar radi Maja.

„Surađujemo s Malo Slatko, njihove torte i kolači uistinu su posebni. A naši gosti najčešće uživaju uz Tiramisu, Tart pistacija, Čoks čokolada, Schwarzwald bez glutena, laktoze, jaja i orašida…“

 

 

U ponudi su kava i razni sokovi za 18 kuna, no ono zbog čega smo iščašili oko škicajući jest gvirc – vino od meda koje se pije u posebnim prilikama kao što je proštenje. Gvirc i kava, 16 kuna. Bermet i kava, također 16 kuna. Na terasi u srcu Samobora – pa tko to ne more platit?

Gvirc koji možete probati proizvodi medičarna obitelji Oslaković iz Samobora, a znate kako ovdje kažu: „Danas jesmo, sutra nismo, tako kaže Sveto pismo. Bog će pitat gdje ste bili, da kod Oslakovića gvirca niste pili!“ Prije nego što se prekrižite, znajte da su u pitanju iskusne ruke koje su za Papu radile licitarska srca.

Ceker Bar otvoren je krajem 2019. godine i premda nam je prva pomisao „auč“ – novo normalno očito nije utjecalo na njihov uspjeh. Tome svjedoče puna terasa pod suncobranima i prazan frižider na kraju radnog dana. 😉

Vaši domaćini i terasa za uživanciju čekaju vas u samom centru Samobora, na Trgu kralja Tomislava 7.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju