Uz već poznate specijalitete Munchy chefa Filipa Eterovića i službenog chefa Vindije Marija Oblaka, inspirirane Vindijinom GMO Free piletinom i puretinom, na Brunchyju u sklopu Ljeta na Štrosu svojim receptom oduševio je i mladi bloger Marko Josipović (@marko_bakes).

''Jako volim jesti slatko za doručak i onda kada jedem palačinke ili nešto, ljudi kažu: 'Ne možeš to jesti za doručak. Preteško je, preslatko je...' Pa onda uvijek uzmem brunch kao neku izliku, pa, eto ,mogu'', kaže nam Marko, poznat po svojim uglavnom slatkim kreacijama, koji je prije godinu dana upisao je smjer Bakery & Pattiseire technology na University College Birmingham, gdje će sigurno steći nova znanja i usavršiti se u vlastitim receptima koje svi obožavamo. 

No osim slatkog, jedno od najdražih Markovih jela jesu tortilje i burgeri, od kojih je jedan baš za nas kreairao s Vindon mljevenom puretinom

Brunchy s pogledom - 9 Brunchy s pogledom - 9 (Foto: Tibor Marochini)

''Za Brunchy sam odlučio napraviti hamburgere jer ih jako volim i ovi su s puretinom kao laganija verzija pa zašto onda ne, kao prvi obrok u danu, pojesti hamburger?'' kaže Marko, a mi ćemo se morati složiti s njime, kao i mnogi posjetitelji koji su u njemu uživali na Brunchyju na Gornjem gradu.

''Mislim da je ovo sve reklo. Savršen je'', komentirala je jedna posjetiteljica pokazujući na prazan tanjur.

''Burger je prekrasan i sviđa mi se i način na koji se pravi i meso je savršeno, stvarno sam oduševljena. Inače ne preferiram baš burgere, jedem malo laganiju hranu, ali ovo je bilo predivno'', dodala je i uputila sve pohvale mladom food blogeru Marku, koji nas ni ovaj put nije razočarao svojim kreativnim receptom.

Osim Markovih burgera posjetitelji su hvalili lagane quesadille Vindijina chefa Marija Oblaka, a naleti turista promijenili su perspektivu odabira savršenog bruncha. Tako je na vrhu traženih jela bio pileći curry našeg Munchy chefa Filipa

Brunchy s pogledom - 10 Brunchy s pogledom - 10 (Foto: Tibor Marochini)

Posjetitelji su u isčekivanju svog ranog ručka degustirali nove Freska smoothieje koje ćete uspjeti isprobati, ako već niste, i na ostalim Punkuferovim Brunchyjima.

Žeđ se opet gasila ''službenom vodom'' Brunchyja Vitamin Wellom. S finim jelima mogli smo se ''zaigrati'' jer sadrže upola manje kalorija u usporedbi s drugim bezalkoholnim pićima, a svatko je od četiri okusa dostupna u Hrvatskoj našao sigurno jedan za sebe. Svaki ima svoju funkciju pa ako ste se trebali obnoviti energiju od večeri prije, detoksicirati se, obraniti od neželjenih bolesti ili samo svakodnevno osvježiti, mogli ste to učiniti s nama na ugodnom druženju s pogledom na Zagreb.

Brunchy s pogledom - 17 Brunchy s pogledom - 17 (Foto: Tibor Marochini)

Ako ste sve to ipak propustili, čekamo vas na sljedećem Brunchyju 13. srpnja od 10 do 14 sati u sklopu Ritma Mediterana na Strossmayerovu trgu u već poznatom društvu, ali s malim pojačanjem – blogericom Marijanom Zlomislić (@unmondodisapori) i njezinim vatrenim pilećim ražnjićima s uzbudljivom salatom koji će vas razbuditi.

Friške informacije o našem Brunchyju saznajte na službenoj stranici.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju