Čak i ako ne volite batate, kušajte ih ovako pripravljene jer ćete vjerojatno promijeniti mišljenje. Pečeni batati izvana su prekrasno hrskavi, a iznutra mekani da se sami rastapaju u ustima i dobro će se slagati s gotovo svim glavnim jelima, pa ih možete jesti i svaki dan. Maslac i parmezan daju im puno okusa i pobjeđuju njihovu prirodnu slatkoću.

Priprema je vrlo jednostavna, samo trebate oguliti i narezati batate te ih začiniti, a magija će se sama dogoditi u pećnici. Po želji ih možete ih posuti i sušenim češnjakom.

Sastojci za batate s parmezanom:

  • 1,5 kg batata, oguljenih i narezanih na prutiće
  • 2 žlice maslaca, rastopljenog
  • 40 g ribanog parmezana
  • 1/2 čajne žličice soli
  • 1/4 čajne žličice mljevenog crnog papra
  • 1 čajna žličica mljevenog češnjaka (po želji)

Priprema batata s parmezanom:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
  2. Narezane batate stavite u zdjelu. Prelijte ih otopljenim maslacem, većim dijelom parmezana (ostavite malo za posipanje prije posluživanja), soli, paprom i češnjakom (po želji). Dobro promiješajte.
  3. Začinjene prutiće batata ravnomjerno rasporedite u lim za pečenje.
  4. Pecite 30-35 minuta, a na pola vremena okrenite lim za pečenje kako bi se ispekli ravnomjerno.
  5. Izvadite pečene batate iz pećnice, pospite preostalim parmezanom i poslužite ih tople.

  S pancetom i lukom: Recept za punjeni batat kojeg će uspješno pripremiti i totalni amateri u kuhinji Punjeni batat Punjeni batat Punjeni batat +0 Punjeni batat

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju