5. Hotel Monteleone

Ovaj hotel poznat je po predivnom Piano i Lounge Baru, a smješten je u New Orleansu. Njega navodno opsjedaju duhovi pokojnika, a u njemu su čak i brojni znanstvenici proveli istraživanja ne bi li otkrili je li to zaista istina. Vlasnici tvrde da je, a znanstvenike više nitko nikad nije vidio... Šalimo se, naravno.

4. Queen Mary
Ovaj popularni prekooceanski brod, iako više ne plovi oceanima, i dalje služi kao turistički objekt, a smješten je u Long Beachu u Kaliforniji. Njegovim hodnicima navodno patroliraju duhovi preminulih mornara koji su život izgubili u strojarnici, kao i jedna "žena u bijelom" koja se utopila u brodskom bazenu. Ovaj je hotel čak i Magazine Time proglasio jednim od najstrašniji mjesta na svijetu.

3. The Stanley Hotel
Ovaj hotel postao je popularan jer je upravo u njemu Stephen King pronašao inspiraciju za svoj klasik "The Shining". Brojni gosti prijavljivali su neobične pojave koje su do dan danas ostale misteriozne. Jednom prilikom, za vrijeme amaterskog istraživanja duhova, na jednom od prozora navodno je ugledan duh dječaka kako stoji i promatra istraživače.

2. Banff Springs Hotel
Smješten u Alberti u Kanadi, ovaj hotel poznat je po čestim boravcima brojnih kraljevskih obitelji 1930-tih godina. Hotelom navodno kruže duhovi preminulog recepcionera i mladenke, koja je izgorjela u vatri nakon što joj se haljina slučajno zapalila na svijeći.

1. The Marshall House
Ova šarmantna kuća smještena je u Savanni te je to ujedno i najstariji hotel ovoga grada. Nekoliko gostiju je reklo da su čuli dječji plač - iako u hotelu i okolici nije bilo djece. Također, neki su izjavili kako su osjetili da ih djeca škakljaju po nogama kada spavaju. Puno mašte, ili...

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju