Spajajući koncept prirodne i lokalne hrane te jedinstvenog gornjogradskog ambijenta poznata 'mobilna tržnica' Mali plac s Tavana stvara jednu sasvim novu ljetnu priču: Mali piknik na Vranicanijevoj.

Jednom tjedno Vranicanijeva poljana pretvara se u ugodnu oazu za ljetno osvježenje Zagrepčana i turista s primamljivim gastro sadržajem. Predstavljanje malih lokalnih proizvođača i kušanje "hrane s izvora" dobiva potpuno novu dimenziju te se spaja u opuštenu, samoposlužnu varijantu piknik druženja.

Posjetitelji Malog piknika tako se sada mogu još duže zadržati u istraživanju gornjogradskih kutaka, kao i uživati u zanimljivoj gastro ponudi u ležernoj atmosferi i starogradskom ambijentu.

Na Malom pikniku upoznat ćete se s raznolikom gastronomskom ponudom pojedinih regija te zdravim i inovativnim načinima pripreme svježih namirnica, ali i predahnuti na dekicama uz pogled na grad i osvježiti se voćnim i povrtnim koktelima, domaćim vinima, sezonskim voćem, organskim sladoledom i delicijama poput sirovih torti i kozjeg sira ili pak s nogu prigristi neke od raznovrsnih orašastih plodova.

U fokusu gastronomske ponude Malog piknika su sezonske namirnice organskog porijeka, uzgojene i proizvedene od lokalnih OPG-ova.

Mali piknik održava se na Gornjem gradu do sredine rujna, svake srijede u popodnevnim satima (17 – 21 h). U slučaju lošeg vremena Mali piknik se odgađa, a Mali plac seli u Branimir centar.

Događanje organizira Mali plac s Tavana, a podržava Turistička zajednica Grada Zagreba.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju