Kratkim filmom koji su nazvali "Flow" dvojica riječkih vizualnih umjetnika - Vladimir Šoić i Boris Erceg, uronili su u riječku svakodnevicu. Prikazali su kako se grad budi i odlazi na počinak u nešto više od 2 minute, a njihov je uradak u dva tjedna na Facebooku pregledalo više od 46 tisuće ljudi.

"Iako je prvobitno zamišljen kao turistički promotivni video s fokusom na arhitekturi i klasičnim scenama grada, nedugo nakon početka snimanja postalo je jasno da su ono što Rijeku zapravo čini zanimljivom i privlačnom upravo scene svakodnevnog života njezinih ljudi. Flow je presjek gradskih znamenitosti i crtica iz života ljudi koji Rijeku čine onakvom kakvom je znamo“, objašnjavaju umjetnici.

Nekadašnja glavna europska luka koja je bila važan djelić Austro-Ugarske Monarhije, Rijeka je napredovala kao industrijsko i kulturno središte regije. Različite kulture i narodi ostavili su svoj trag mijenjajući identitet grada. Danas, treći po veličini grad u Hrvatskoj koji je nedavno proglašen Europskom prijestolnicom kulture 2020., živi drukčijim životom. Lice Rijeke čine njezini ljudi, što i pokazuje video.

Vladimir je grafički dizajner čija je strast za fotografijom s vremenom evoluirala u interes za videom kao medijem, dok je Boris karijeru inženjera brodogradnje odnedavno i službeno zamijenio fotografijom.

Ostale Vladimirove i Borisove uratke možete vidjeti na Instagramu ili internetskoj stranici

  Tajna bajkovite kućice na Drini čije su fotografije obišle svijet +0 Kućica na Drini

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju