Sastojci za mesnu pitu:
700 grama mljevene junetine
1 luk
4 jaja
200 grama krušnih mrvica
140 grama špeka
200 grama svježeg kremastog sira
100 grama mozzarelle
1 čajna žličica češnjaka u prahu
sol i papar po želji

Priprema:
1. U zdjeli napravite smjesu od mljevene junetine, sitno nasjeckanog luka, češnjaka u prahu, soli, papra, krušnih mrvica i jednog jaja. Sve dobro promiješajte.

2. Meso stavite u namašćeni duboki kalup za pečenje mesne pite. Rasporedite meso po svim stranicama kalupa, a u sredini ostavite rupu.

3. Rupu ispunite kriškama špeka, kremastog sira i mozzarelle.

4. Na vrh mesne štruce razbijte tri jaja.

5. Stavite peći mesnu štrucu u prethodno zagrijanu pećnicu na 175 Celzijeva stupnja oko jedan sat.

6. Poslužite toplo uz sezonsku salatu po želji. Dobar tek!

U videu Home Cookinga pogledajte kako se priprema ova fantazija od mljevenog mesa.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju