Sastojci za mesnu pitu:
700 grama mljevene junetine
1 luk
4 jaja
200 grama krušnih mrvica
140 grama špeka
200 grama svježeg kremastog sira
100 grama mozzarelle
1 čajna žličica češnjaka u prahu
sol i papar po želji
Priprema:
1. U zdjeli napravite smjesu od mljevene junetine, sitno nasjeckanog luka, češnjaka u prahu, soli, papra, krušnih mrvica i jednog jaja. Sve dobro promiješajte.
2. Meso stavite u namašćeni duboki kalup za pečenje mesne pite. Rasporedite meso po svim stranicama kalupa, a u sredini ostavite rupu.
3. Rupu ispunite kriškama špeka, kremastog sira i mozzarelle.
4. Na vrh mesne štruce razbijte tri jaja.
5. Stavite peći mesnu štrucu u prethodno zagrijanu pećnicu na 175 Celzijeva stupnja oko jedan sat.
6. Poslužite toplo uz sezonsku salatu po želji. Dobar tek!
U videu Home Cookinga pogledajte kako se priprema ova fantazija od mljevenog mesa.