Most pasa samoubojica
Ovo je most s kojeg psi počine samoubojstvo. Nalazi se u Škotskoj, sagrađen je 1859. godine i postao je poznat po tome što je mnoštvo pasa skočilo s njega bez ikakvog razloga. Lokalni vlasnici pasa izbjegavaju ovo mjesto zato jer psi u njegovoj blizini postaju čudni i cvile, a oni koji pobjegnu s povodca skaču s njega u 50 metara duboku provaliju.

Kamena lutka iz Nampe
Pronađena u srpnju 1889. godine u Idahou, ova malena kamena lutka ugledala je svjetlo dana prilikom kopanja bunara te je izazvala zanimanje znanstvenika diljem svijeta. Nedvojbeno napravljena od ljudske ruke, pronađena je na dubini od 100 metara čime se može izračunati da je nastala davno prije nego se ovdje prvi put pojavio čovjek.

Kineske mozaične linije
Ove čudno postavljene linije nalaze se na koordinatama 40°27’28.56″N, 93°23’34.42″E. Ne postoji mnogo informacija o ovim čudnim, ali opet lijepim linijama urezanim u pustinju u provinciji Gansu Sheng u Kini. Dok neki smatraju da je ovo tajni vojni poligon drugi misle da se radi o poruci posjetiocima iz svemira, no pravog objašnjenja nema.

Kameni kalendar
U egipatskom dijelu saharske pustinje leži najstarije poznato astronomski posloženo kamenje na svijetu – Nabta. Tisuću godina prije Stonehengea, ljudi su postavili kamenje u krug na obali jezera koje je davno presušilo. Ovo tri metara visoko kamenje dovučeno je ovdje prije 6000 godina. Iako je danas ovo područje Egipta pustinja bez padalina, ovdje su nekad živjeli davno izumrli bizoni. Iskopine pokazuju da je ovo područje nekad bilo veoma naseljeno. Pitanje čemu je služilo ovo kamenje još nije dobilo svoj odgovor. Dok neki smatraju da je služilo kao kalendar, drugi misle da su se ovdje prinosile žrtve bogovima.

Drevni svemirski brod
Ne radi se o letjelici nego o crtežu u špilji koji datira 5000 godina prije Krista, a nalazi se u Japanu.

Klizajuće kamenje
Ovaj fenomen ni NASA ne može objasniti. Radi se o kamenju koje kliže po površini presušenog jezera. Da bude jasnije, kamenje kliže samo od sebe na ravnici, i iza sebe ostavlja trag. No, uz mnoga promatranja nitko ipak nije nikad svojim očima svjedočio pomicanju kamenja.

Snaga piramida
Ove piramide nalaze se u Teotijuacanu u Meksiku. U njihove zidove ugrađen je mineral poznat pod nazivom mica. Ono što je začuđujuće je činjenica da je najbliži kamenolom u kojem se nalazi ovaj mineral - u Brazilu, tisućama kilometara od piramida. Pitanje koje se postavlja je zašto su drveni graditelji prošli toliki put da bi ugradili ovaj mineral u zidove piramida. Jesu li pomoću tog minerala upijali neku davno zaboravljenu energiju kako bi očuvali svoj grad?

Fosilizirani div
Ovaj fosiliziran div pronađen je u Irskoj 1895. godine. Visine je 3,6 metara. Otkriven je prilikom miniranja obližnje planine. Uz njegovu veličinu začuđujuće je još i činjenica što na svakom stopalu i ruci ima po šest prstiju.

Potopljene piramide
Uz kubansku obalu nalaze se, na nekoliko mjesta, potopljene piramide. Pronašli su ih američki arheolozi i odmah razglasili da su pronašli Atlantidu. Ne postoje nikakvi pisani podaci o kojem gradu bi se tu moglo raditi, pa ostaju samo nagađanja...

Nevadski divovi
Postoji legenda o 4 metara visokim crvenokosim ljudima koji su živjeli u Nevadi. Legendu o tim ljudima prenose indijanska plemena. Kasnija iskapanja na području Nevade rezultirala su iskapanjem goleme ljudske čeljusti, te dva kostura. Jedan visine 2,8 metra, drugi 3,5 metara. Brrr...

Aluminijski uteg
Možda se čini kao da postoji objašnjenje za aluminijski uteg, ali činjenica da je izrađen od čistog aluminija i star oko 500 godina, govori da je nešto čudno s njim. Naime, aluminij nikad u prirodi ne dolazi kao čist metal nego u mješavini s drugim metalima. A kad uzmemo u obzir da je aluminij otkriven tek 1808. godine, a njegova proizvodnja počela tek 1885. godine - ovaj uteg postaje sve čudniji.

Lolladoff tanjur
Ovaj tanjur je 12.000 godina star kamen pronađen u Nepalu. Izgleda da nije Egipat jedini koji je bio posjećen od malih zelenih. Na tanjuru je prikazan leteći brod u obliku diska, ali i figura koja podsjeća na čovjekolikog došljaka iz svemira.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju