Ovogodišnja Labin Art Republika fokus stavlja na labinske umjetnike, njihovo svakodnevno stvaralaštvo i doživljaj njihovih radnih prostora, kroz “Dane otvorenih ateliera”. Od 1. srpnja do 31. kolovoza, svakog ponedjeljka od 19 do 21 sat i svake srijede od 11 do 13 sati prostori umjetničkih ateliera biti će otvoreni za sve znatiželjnike koji žele vidjeti umjetnike u stvaranju i osjetiti atmosferu njihovog kreativnog okruženja.

I ove će godine svakog utorka od 21:30 sati posjetitelji moći uživati u stručno vođenom noćnom razgledu staroga grada, gdje će se kroz dvosatnu šetnju uličicama između renesansnih i baroknih fasada moći čuti legende, priče i događanja vezana uz povijest Labina.

Mladi neafirmirani kreativci svoje će radove izlagati na “Art koloniji” u crkvici Sv. Stjepana, dok će ljubitelji klasične glazbe moći uživati u bogatom programu “Klasičnog ljeta”, koje nudi čak 10 koncerata klasične glazbe u izvedbi vrsnih domaćih i inozemnih interpretatora.

Svakog drugog četvrtka na “Špini” nas čeka večer teatra, gdje će nas zabavljati i nasmijati Zijah Sokolović u monodrami “CabaRES CabaREI”, stand-up komičari, lutkarska predstava za djecu i komedija “Vlaška posla”. Moći ćemo vidjeti koncerte Sandre Bagarić, “Belfast food-a” i grupe “Šćike”, kao i čak šest projekcija u ljetnom kinu na otvorenom.

Pogledajte program Labin Art Festivala ovdje

Dašak alternativnog umjetničkog izričaja donosi nam OFF-program Labin Art republike, s nizom rock koncerata, nastupa puhačkih orkestara, Festivalom vizualnog kazališta, Solarnim kinom i pjesničkim večerima.

Ceremonija otvorenja Labin Art Republike ove se godine poklapila s proslavom ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju, a na ceremoniji je prigodno predstavljeno “28 Labinskih zvijezda”, dok se nekoliko trenutaka prije ponoći na Torionu uz već tradicionalno podizanje zastave Labin Art Republike svečano podigla i zastava Europske Unije.

Labin Art Festival možete pratiti i putem sužbene web stranice, koja donosi osvježeni dizajn i bogatije sadržaje, no prije svega prilagodbu za danas nezaobilazne mobilne platforme, “pametne” telefone i tablete, kao i puno veću integraciju s društvenim mrežama poput Facebook-a, Twitter-a, Pinterest-a.

Više informacija potražite na www.labin-art-republika.com

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju