Veći dio vremena najveće jezero u okrugu Napa u Kaliforniji izgleda kao i svako drugo jezero. Zbog svoje ljepote privlači više od milijun posjetitelja godišnje koji dolaze plivati, loviti ribu te skijati na vodi.

No kad nastupe kiše i digne se razina vode, pojavljuje se vrtlog koji djeluje nestvarno. Veličanstvena rupa ili Glory Hole na umjetnom jezeru Berryessa dio je brane Monticello i predstavlja divovski odvod, poput onoga u kadi. Promjer rupe je 22 metra, a pri dnu se sužava ne nešto manje od 9 metara širine.

Glory Hole nije jedino mjesto koje ulijeva strah u kosti. Divovska rupa iznad koje se helikopteri ne usude letjeti u Rusiji također izaziva strahopoštovanje.

Posljednji se put divovski odvod aktivirao prije dvije godine nakon što je porasla razina vode. Kad se voda spusti, može se vidjeti vrh betonske cijevi iznad površine jezera.

Plivanje oko rupe strogo je zabranjeno kako se ne bi ponovio strašan događaj iz 1997. godine kad je vrtlog usisao plivačicu koja mu se previše približila. 

  Grad koji će vam platiti 65.000 kuna da se preselite kod njih na 12 mjeseci Tulsa, Oklahoma - 2 Tulsa, Oklahoma - 4 Tulsa, Oklahoma - 5 +1 Tulsa, Oklahoma - 1