Port Louis
Niti jedan posjet ovom otoku nije kompletan ako ne posjetite ovaj živahni grad. Shopping i muzeji samo su dio bogate ponude. U ovom gradu nalazi se druga po starosti staza za formulu 1. Svakako vrijedi posjetiti muzej Blue Penny u kojem je prikaz kompletne kolonijalne povijesti. Isto tako posjetite Prirodoslovni muzej u kojem se nalazi kostur davno izumrle ptice Dodo.

Flic-en-Flac
Ne, nije riječ o nekoj kartaškoj igri to je naziv obalnog sela u kojem se nalaze neki od najluksuznijih resorta na ovom otoku. Selo se smjestilo na najdužoj plaži na otoku. Bijeli pijesak i pogled na Indijski ocean koji oduzima dah čine ovu plažu nezaboravnim mjestom.

Ronjenje
Mauricijus je dom nekim od najboljih mjesta za ronjenje. Koraljni grebeni privlače mnoge ronioce iz svih dijelova svijeta. Uz ronjenje možete uživati i u podvodnom ribolovu, ali i jedrenju kraj predivne obale.

Domaine de L'Etoile
Domaine de L'Etolie nekad je bila plantaža šećerne trske. Danas je pretvorena u eko oazu u kojoj možete pješačiti, biciklirati ili se baviti bilo kojom drugom aktivnosti na otvorenom. Savršeno je mjesto za obiteljsku rekreaciju i za one koji žele iskusiti prirodne ljepote ovog otoka.

Destilerija Rhumerie de Chamarel
Iako je Mauricijus najpoznatiji po proizvodnji šećera, ne smije se zaboraviti ni proizvodnja bliskog mu ruma. Turistima se nude vođene ture po svjetski poznatim destilerijama u kojima se proizvode neki od najboljih rumova svijeta. Destilerija Rhumerie de Chamarel nudi vođene degustacije različitih vrsta ruma, a nakon svega se možete odmoriti u prvoklasnom restoranu smještenom uz samu destileriju.

La Vallee des Couleurs
Turisti se doslovno slijevaju u ovaj park kako bi vidjeli spektakularne prizore koji uključuju planine, doline, jezera, slapove, rijeke i mnoga druga neotkrivena mjesta. Naučite sve o vulkanskom pejzažu, te o zanimljivoj flori i fauni uz vodstvo licenciranog vodiča koji će odgovoriti na svako vaše pitanje.

Krokodili, divovske kornjače i prirodni rezervat
Mauricijus je dom nekim od najspektakularnijih bića na svijetu. Na otoku se nalazi jedan prirodni rezervat koji je prepoznat u svijetu kao pravo mjesto za uživanje u prirodnim ljepotama bez obzira na vašu dob. Ovaj rezervat nalazi se unutar kišne šume, a posjetitelji mogu uživati promatrajući krokodile i divovske kornjače – od kojih neke i po nekoliko stotina godina stare – u potpunosti zaštićeni i sigurni.

Pampelmousses botanički vrt
Kakva bi to bila britanska i francuska kolonija da nema barem jedan botanički vrt? U ovom vrtu rastu divovski amazonski lopoči koji su toliko veliki da doslovno možete stajati na njima. Bilo tko da je i malo zainteresiran za vrtlarenje i biljke smatrat će Mauricijus rajem na zemlji. Pravo svetište ljepote.

Susreti s dupinima i kitovima
Savršeno mjesto za promatranje kitova. Sigurno bi se i ove životinje složile s tim da je ovo pravi raj na zemlji. U bilo koje doba godine možete plivati s dupinima ili promatrati druge morske sisavce.

Bois Cheri
Najstarija plantaža čaja na otoku privlači najviše turista. Ova plantaža nalazi se uz sami čajni put i na njoj se uzgajaju mnoge vrste poznatog mauricijskog čaja. Definitivno preporučamo vođenu turu po plantaži uz pijuckanje čaja i uživanje u panoramskim pogledima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju