Početkom studenog ponovno je otvorena najveća knjižara u Hrvatskoj – Hoću knjigu Megastore. Otvorenje su obilježila razna događanja za djecu i odrasle, a kako ne bi sve ostalo samo na aktivnostima tijekom otvorenja, Hoću knjigu je u Megastoreu odlučio organizirati zaista posebnu priču za sam kraj godine.
Riječ je o Gradu Djeda Mraza, atraktivnoj avanturi koja će u maštovito uređenom prostoru djeci cijele Hrvatske, a i dijela regije, pružiti nezaboravnu zabavu. Ovaj je projekt započeo u Hrvatskoj, a vrlo brzo proširio se na zemlje Europe i Azije. Procjenjuje se kako je Grad u prvih dvije godine otvorenja posjetilo više od 200.000 ljudi, stoga je za Hoću knjigu iznimna čast što je nakon nekoliko godina pauze Grad Djeda Mraza ponovno otvorio svoja vrata baš u knjižari Megastore.

Hoću knjigu Megastore - 6 Hoću knjigu Megastore - 6 (Foto: PR)

Grad s umjetnim snijegom rasprostrtim po cijeloj knjižari, bajkama, videoprojekcijama, vilenjacima i vilama te maskotama u obliku knjiga i olovaka osigurat će da djeca iskuse sve elemente prave zimske bajke. Bogati kostimi, nezaboravna scenografija i snježne pahuljice samo su mali dio ove božićne čarolije. 

Srce Grada Djeda Mraza, osim maštovito uređene Radne sobe Djeda Mraza u prizemlju knjižare, svakako je Spavaonica Djeda Mraza u koju će se svakodnevno ušuljati dobre vile te djeci u večernjim terminima čitati najljepše dječje priče. Čarobne pričaonice održavaju se svakog radnog dana u 18 i 19 sati te u jutarnjim i podnevnim terminima vikendom, a roditelji svoje dijete mogu prijaviti na blagajni knjižare gdje će po cijeni od 40 kuna uz Čarobnu pričaonicu u trajanju od 30 minuta dobiti i poklon-bon od 50 kuna koji mogu iskoristiti u bilo kojoj Hoću knjigu knjižari. Vikendima će se vilama pridružiti i vrlo zaposleni Djed Mraz koji će u pauzi od raznošenja poklona naći malo vremena i za fotografiranje s djecom.

Očekuju se glazbeni nastupi... Očekuju se glazbeni nastupi... (Foto: PR)

Osim čarobnih pričaonica, u Gradu Djeda Mraza održavat će se i razne promocije knjiga, druženja s autorima i glazbeni nastupi, stoga nemojte propustiti posjetiti ovaj božićni grad u malom u Bogovićevoj 7. 

Za sve dodatne informacije te raspored termina Čarobnih pričaonica u Gradu Djeda Mraza posjetite Facebook i internetsku stranicu Hoću knjigu, a najnovije objave možete pogledati i na Instagramu.

Saonice pune darova... Saonice pune darova... (Foto: PR)

Hoću knjigu
 novootvoreni je lanac knjižara koji svim zaljubljenicima u knjige i znanje nudi najbolji izbor iz svijeta knjiga i papirničkog asortimana. Osim što su knjižare opremljene na najmoderniji način te čitatelju nude najširi raspon kvalitetnih naslova, knjižare Hoću knjigu nude savjete stručnih trgovaca s iznimnim poznavanjem književnosti. Svaki djelatnik knjižare stoji vam na usluzi za preporuku ili razmjenu ideja.

U knjižarama Hoću knjigu udružuju se svjetovi iz mašte koji vas pozivaju na nove avanture i opuštanje. Čitanje, kao ni pisanje, nije usamljena aktivnost pa čitatelj ulaskom u našu knjižaru ima priliku obogatiti svoj život zanimljivim iskustvima i ljudima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju