Svoju kulturu, dio gastronomske ponude, boje, okuse i mirise predstavit će na Strossmayerovu trgu – „Mediterancu“ Hrvatska, Italija, Španjolska, Izrael, Maroko, Libanon i Grčka.

Nulto izdanje festivala Ritam Mediterana održat će se pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića i u suradnji s veleposlanstvima Izraela, Italije, Kraljevine Španjolske i Kraljevine Maroka. Svim posjetiteljima festivala organizatori će omogućiti svojevrstan (p)osjet desetak mediteranskih zemalja i uživanje u njihovim specifičnostima.

Na Mediterancu će posjetitelji svakoga dana od 10 do 24 sata imati priliku i putem VR tehnologije "prošetati" nekolicinom mediteranskih gradova, a svaki dan na videozidu koji će biti stalna instalacija na festivalu - planira se prikazivanje kratkih fotografija i turističkih videa koji prikazuju različite destinacije na Mediteranu.

Festival će u suradnji sa Zrinjevcem - Vrtnim centrom napraviti pravi mali Vrt Mediterana, odnosno Siesta zonu u kojem će posjetioci moći uživati uz zalogaje mediteranske kuhinje, kapljicu mediteranskog vina ili piva te se opustiti uz dobru glazbu ili čitanje knjige iz naslova mediteranske književnosti koji će se nalaziti u Biblioteci Mediterana.

Prilazi Mediterancu bit će ukrašeni stiliziranim jedrima, koja simboliziraju neprekidno kretanje u kolijevci svjetske kulture – Mediterana.

Prostor Strossmayerova trga pretvorit će se u tipičan mediteranski trg i zato je nazvan Mediteranac. U jutarnjim satima posjetitelji će najprije moći slušati zvučnu instalaciju „Šum valova Sredozemnog mora“, a rastom stupnjeva pojavit će se „Cvrčci na 35“.

Uz kulturni i zabavni program za sve uzraste, posjetitelje očekuje zanimljiva ponuda hrane, vina, koktela i piva iz mediteranskih zemalja. Službena voda je Cetina, pivo Estrella, a sladoled Algida.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju