Le Bijou s 42 apartmana od kraja veljače primao je sve manje rezervacija kada su u zemlji zabilježeni prvi slučajevi zaraze novim koronavirusom, a epidemija se naglo širila susjednom Italijom. Neki bogati gosti rezervirali su neuobičajeno duge boravke, po dva i više tjedana a mnogi su tražili i posjete liječnika.

"Shvatili smo da moramo ponuditi novu uslugu i što prije se prilagoditi. Tada smo ponudili apartmane-karantene", objasnio je suosnivač i vlasnik lanca Alexander Hübner, prenosi AFP.

Gosti koji žele poštivati upute o socijalnom distanciranju mogu doći u svoj luksuzni apartman bez susreta s portirom i osobljem tog lanca, mogu naručiti namirnice ili obroke koji će im biti dostavljeni pred vrata. "Ako ste se zatekli u Švicarskoj i ako vam je određena samoizolacija, to je vjerojatno najbolje rješenje", kaže Hübner.

"Za takve uvjete zatočenja platit ćete papreno, oko 500 švicarskih franaka dnevno", rekao je. Za dodatnih 800 franaka dnevno, posjetit će vas liječnik i dva puta dnevno medicinska sestra. Za još 4800 franaka dnevno bit će vam osiguran 24-satni medicinski nadzor.

Testiranje na koronavirus stoji 500 franaka. Ali ispisivanje visokog iznosa na čeku ne podrazumijeva automatsko testiranje koje se vrši samo u slučaju ozbiljnih simptoma. Hübner ističe da je u apartmane besplatno smjestio osam medicinskih djelatnika s prve linije borbe protiv koronavirusa.

Identitet gostiju je tajan, ali njegova internet stranica se hvali da su im gosti među ostalima bili suosnivač Applea Steve Wozniak i autor "Vuka s Wall Streeta" Jordan Belfort. Alexander Hübner tvrdi da mu je prioritet zadržati 65 djelatnika i suradnika. Od početka krize kao potporu za nastavak rada primio je donacije i sam dao više od četvrtine svojih godišnjih prihoda. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju