„Praznici su za stvaranje uspomena, a Nikon je tu da ih uhvati“, poruka je koju je tvrtka Nikon poslala svojoj publici u ove zimske dane.

S razvojem tehnologije i sve većom dostupnošću mobitela i kamera, u većini nas probudio se fotograf. Dobar ili loš, ostaje na ocjenu metama naših objektiva.

Kako god bilo, sada imamo besplatnu priliku otkriti neke tajne i trikove profesionalnih fotografa, bilo da je riječ o snimanju glazbenih spotova, fotografiranju pejsaža i prirode, portreta ljudi ili životinja.

Sve što trebate učiniti je otići na Nikonovu web-stranicu i registrirati se – ime, prezime, e-adresa i država iz koje dolazite. I to je to! Otvorit će vam se baza već objavljenih videa od kojih većina traje gotovo sat vremena. 

Besplatna online škola traje do kraja prosinca, pa imate još vremena pogledati postojeće materijale i uključiti se u tokove.

Iako je Nikon, naravno, svoj edukativni sadržaj prilagodio vlasnicima svojih fotoaparata, savjeti su prilično univerzalni i pomoći će svima koji se žele više baviti fotografijom: od kuta snimanja i biranja idealne rasvjete do namještanja postavki kamere koje danas ima većina boljih kamera i fotoaparata.

S obzirom na to da ćemo ovu zimu vjerojatno mirovati više nego inače, zašto ne iskoristiti slobodno vrijeme i pripremiti se za putovanja i druženja koja smo isplanirali za iduću godinu? Uživajte.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju