Nova mobilna aplikacija Grada Zagreba "Moje Sljeme", koja na jednome mjestu, kako je rečeno, sadržava sve - mapu staza sa svim korisnim parametrima te rute i navigaciju prema željenim odredištima, predstavljena je u četvrtak kod Pilane Bliznec.

Istaknuto je kako je riječ o prvoj takvoj aplikaciji u regiji te među prvima u svijetu, a osim za sugrađane, ona je "izvrstan je alat" za povećanje kvalitete turističke usluge za strane i domaće posjetitelje.

Svrha projekta je predstaviti korisniku sadržaj Medvednice te mu omogućiti osnovne navigacijske funkcionalnosti prilikom posjeta.

Glavne funkcionalnosti aplikacije su navigacija po stazama ili odabranom odredištu, mape staza grupirane po trajanju uspona te ostale informacije vezane za svaku stazu i pretraga staza pomoću filtara, kao što su duljina i težina uspona i popis odredišta na stazi.

Također, tu su korisne informacije za svako odredište - planinarski dom, ugostiteljski objekt, smještaj ili neku drugu znamenitost, koje se također mogu pretraživati po zadanim filtrima.

Gdje jesti, piti ili spavati na Medvednici: 13 kuća i domova za planinare – i one koji se tako osjećaju Medvednica Glavica Medvednica +0 Planinarski dom Grafičar

Administratori su spremni i na pohvale i na kritike, a sve dobre sugestije bit će odmah provedene kroz sustav, rekao je Pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco te najavio da će uskoro biti spremna aplikacija na engleskom jeziku.

Aplikaciju "Moje Sljeme" Grad Zagreb je namijenio sugrađanima i svim posjetiteljima radi približavanja prirodi, aktivnog odmora na otvorenome, povratka Zagrepčana na obronke i vrhove Medvednice te poticanja zdravog načina života i populariziranja hodanja, što je od velike važnosti posebno u doba pandemije koronavirusa.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju