Zadovoljstvo nam je najaviti 2.međunarodni Jazz festival „ Jazz u vinogradu“ '22 koji će se ponovo održati zadnjeg vikenda u kolovozu na čarobnom Mađerkinom bregu (Štrigova) te na još nekim od jedinstvenih lokacija pitoresknog Međimurja.

Uz glazbu ,međunarodne Jazz bandove i poznate DJ-e,festival obilježavaju upravo ta jedinstvenost lokacija ali i eno - gastro ponuda nagrađivanih vina obitelji Štampar ( na čijem se posjedu glavni dio festivala i održava) te gastro ponuda street food koncepta pod vodstvom poznatog međimurskog chefa Marka Palfija te njegovih kolega/gostiju.Ovogodišnje izdanje festivala obogaćeno je i dodatnim sadržajem tako da ćemo ugostiti i izložbu fotografija „ Velikani Jazza“ ,organizirati masterclass za glazbene škole i pojedince sa velikanima Jazza : Renatom Chicom te domaćinom Ratkom Zjačom,plesati uz bazen termi Sv.Martin na partiju zagrijavanja uz DJ-eve,obilaziti zanimljive lokacije uz organizirani prijevoz busem tzv hop on-hop off tura i dr.

Jazz u vinogradu Jazz u vinogradu (Foto: PR)

Lokacije

Mađerkin breg, Štrigova - skriveni dragulj sjeverne Hrvatske,na 341 m n/v,okruženi kaskadnim vinogradima i pogledom na 4 države koji oduzima dah..

Dom Pušipela, Štrigova - prekrasan,novo obnovljeni dom posvećen autohtonoj sorti Pušipel

Terme Sv.Martin - prvi Healthness resort u Europi, smješten na sjeveru Hrvatske. Resort se nalazi u oazi mira, u Međimurju, gdje tradicija, kultura i povijest već više od sto godina žive u skladu s prirodom. To je jedina europska regija koja je po treći put osvojila nagradu European Destination of Excellence.

Međimurje - upoznajte i ostale atraktivne lokacije ovog kraja kroz Hop on- hop off autobusnom turom

Program

Live bandovi- Mađerkin breg
Nocturnal quartet ( ITA)- Chicco/Zjača/Bedetti/Frattini
Jedan od vodecih europskih orguljasa i profesor Graz jazz akademije ,Renato Chicco sa novim projektom u kojem sviraju jedan od najboljih europskih saxofonista Stefano Bedetti i internacionalno nagradivan gitarista Ratko Zjaca sa velikom internacionalnom diskografijom .Ova super grupa rezultat je suradnje četiri izvanredna umjetnika koji čine jedinstvenu kombinaciju saksofona, gitare, orgulja i bubnjeva, što dovodi do zapanjujućih rezultata u smislu zvuka i aranžmana sa sjanim ritmičkim idejama i teksturom. Umjetnički entuzijazam, strast, intenzitet i toplina mogu se doživjeti u svakom trenutku njihovog nastupa uživo predstavljajući inspirativnu i ugodnu snagu originalnih kompozicija.

The Cuban latin Jazz ( Cuba/Poland)

Cuban Latin Jazz s International lineupom predstavlja fuziju jazz glazbe, latino – kubanskih ritmova, kubanske afro, salse i klasične glazbe u izvedbi mladih vrhunskih glazbenika. Četiri talentirana glazbenika različitih nacionalnosti odsvirala su stotine nastupa uživo diljem Europe.

Fake Orchestra ( SLO)

Fake Orchestra je vrlo cijenjeni slovenski jazz/etno sastav kojeg je 1998. godine osnovao gitarist Igor Leonardi.Bend je snimio 5 glazbeno vrlo raznolikih albuma a posljednji je posvećen legendarnoj Billie Holiday.Na Jazz u vinogradu predstavit će upravo projekt Tribute to Billie Holiday, odajući počast velikoj američkoj glazbenoj legendi, kao i nekim "biserima" Elle Fitzgerald, Nine Simone i Abbey Lincoln.

DJ's

Ozren Kanceljak,
Phat P.
Jazzozo
Sladoled

Izložba – Dom Pušipela,Štrigova
Velikani Jazza“ by Davor Hrvoj

Masterclass- Dom Pušipela,Štrigova
Chicco/Zjača
Warm up party @pool Sv.Martin- Terme Sv.Martin

Pozivamo vas da budete dio ovog nepnovljivog iskustva i doživite Međimurje u punom sjaju.Ovaj boutique događaj limitiran je na 500 gostiju te stoga osigurajte svoje karte na vrijeme kroz sustav www.entrio.hr.

Earl bird karte po posebnoj cijeni u prodaji do 15.07.2022
Bitno je napomenuti da će open air programi u slučaju nepovoljnog vremena biti premješteni u zatvorenu lokaciju jedinstvenog Doma Pušipela u Štrigovi.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju