Američki zračni prijevoznik Delta Air Lines uvodi izravnu liniju New York  Dubrovnik od 3. srpnja, koja će prometovati četiri puta tjedno između njujorške zračne luke John F. Kennedy (JFK) i Zračne luke Dubrovnik, izvijestili su u petak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić ističe da su to sjajne vijesti za Hrvatsku i njezin turizam.

"Uvođenjem nove aviolinije Delta Air Linesa Hrvatska postaje povezanija s tržištem SAD-a, a tim ćemo letovima u ovoj sezoni ugostiti i znatno veći broj Amerikanaca, što je posebice važno za južne hrvatske destinacije koje su na američkom tržištu iznimno popularne", naglasio je Staničić.

Otkriva i da će prema Hrvatskoj letjeti Deltini zrakoplovi tipa Boeing 767-300 s 226 sjedećih mjesta, kao i da je Delta Airlines već treća aviokompanija koja će ove sezone povezivati Hrvatsku i SAD.

"S obzirom na to da je Hrvatska bila jedna od prvih europskih zemalja koja se ponovno otvorila američkim putnicima, na ovu veliku potražnju odgovaramo uvođenjem ovog leta. Turisti u Hrvatskoj mogu uživati ​​u mnogim sadržajima, a mi smo uzbuđeni što ćemo našim putnicima ovog ljeta moći ponuditi veći izbor odredišta, istovremeno podržavajući lokalno gospodarstvo i globalni oporavak industrije putovanja", poručio je viši potpredsjednik u Delta Air Linesu Joe Esposito.

Iz HTZ-a dodaju i da je Delta Air Lines jedna od najvećih i najuspješnijih svjetskih zrakoplovnih kompanija, čije je sjedište u Atlanti, a prije pandemije koronavirusa svake su godine prevozili oko 200 milijuna putnika na više od 300 destinacija u 50 zemalja.

Taj prijevoznik je i, kako kažu iz HTZ-a, vodeći transatlantski avioprijevoznik s mrežom u 33 grada u 19 europskih zemalja.

Dolazak u Hrvatsku komentirala je i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac ističući da je "iznimno raduje odluka kompanije Delta Air Lines o uspostavljanju te aviolinije".

"Hrvatska je od početka travnja otvorena za turiste iz SAD-a uz dokaz o cijepljenju, prebolijevanju ili negativnom PCR-u ili antigenskom testu te potvrdu uplaćenog smještaja u RH. Naši hoteli, kampovi i restorani, marine i zračne luke, muzeji i parkovi prirode obilježeni nacionalnom oznakom sigurnosti 'Safe Stay in Croatia' osiguravaju najviše epidemiološke standarde za turiste, a u Hrvatskoj postoji mnogo mogućnosti sigurnog i opuštajućeg odmora i radujemo se što ćemo uskoro ponovno dočekati američke turiste", zaključila je ministrica Brnjac.

Osim Delte, izravne sezonske letove iz SAD-a za ovo ljeto prema Hrvatskoj odnosno Dubrovniku već ranije ove godine najavili su United Airlines i kompanija Pragusa.One Airline. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju