U srijedu, 4. rujna u 20 sati u galeriji Studio-21 u Splitu održat će se otvorenje izložbe "Dodir" umjetnice Nataše Ljubetić Tomić. Izložbu će otvoriti kustos i autor predgovora Ivor Igrec, a atmosferu će upotpuniti glazbeni duo TransAcoustic u kojem sviraju Iva Ivković Ivanišević i Joško Tomić. Izložba će biti otvorena do 21. rujna 2024.

Nataša Ljubetić Tomić vizualna je umjetnica, rođena u Splitu, a slikarstvo diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Macerati u Italiji, s brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu iza sebe.

Dodir, danas

Ciklus "Dodir" evolucija je i nastavak njezinih ranijih projekata u kojima se bavila kompleksnošću odnosa čovjeka i tehnologije. Ovaj put pita se kako ekrani i društvene mreže oblikuju našu percepciju svijeta.

Izložba Izložba (Foto: Zlatko Sunko)

"Dodir ekrana postao je produžetak naše volje, omogućujući nam da u sekundi postignemo ono što bi ranije zahtijevalo mnogo više vremena i napora. Takva suvremena reinterpretacija onog što je takva vrsta kontakta bila i što je postala, je potaknula umjetnicu Natašu Ljubetić Tomić da svoj novi ciklus nazove Dodir", piše Ivor Igrec u predgovoru izložbe.

Autorica je izdvojila najčešće stavke svojih pretraživanja - mačke, floru, dizajn interijera, pletiva i tetovaže i svaku predstavila u radovima u drugoj boji, s krajnje stiliziranim i reduciranim elementima u odnosu na originalnu fotografiju. Na ekrane se referira i igrajući se grafofolijama, dimenzijama i okvirima i u konstantnoj buci pop-upova koji odasvud iskaču pokušava naći ravnotežu između digitalnog i stvarnog.

Split ima novu atrakciju: 19 metara visok futuristički toranj s pogledom od kojeg zastaje dah Promatračnica na Marjanu - 1 Promatračnica na Marjanu - 5 Promatračnica na Marjanu - 4 +2 Promatračnica na Marjanu - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju