Bogat program ovih vinskih manifestacija predstavljen je u vinariji obitelji Jagunić na Plešivici, a gradonačelniku Zvonimiru Novoselu pridružili su se i Dražen Žerić Žera iz Crvene jabuke, Pero Galić iz Opće opasnosti, Renata Sopek i Morana Zibar, sudionici ovogodišnjih Dana vina.

Festival pjenušaca i jagoda održava se 28. i 29. svibnja u plešivičkim vinarijama - Robert Braje, Dobra berba, Željko Gregorić, Ivančić-Griffin, Jagunić, Kolarić, Korak, Kurtalj, Sirovica, Šember i Tomac&Bajda. Uz čašu pjenušca kušat ćete i sezonsku poslasticu – domaće jagode.

„Vinari pripremaju i iznenađenja poput šetnje vinogradom, radionica i glazbenog programa, a za sve posjetitelje bit će organiziran prijevoz od Zagreba do Jastrebarskog te besplatan prijevoz po Plešivici“, naglasila je Petra Masnec iz Turističke zajednice grada Jastrebarskog.

Samo vikend nakon toga, od 3. do 5. lipnja perivoj dvorca Erdödy postat će novi dom Danima Vina gdje će posjetitelji moći uživati u vinima plešivičkih vinara, a to su Josip Braje, Robert Braje, Krešimir Ivančić, Željko Gregorić, Vinarija Jagunić, Franjo Kolarić, Podrum Mladina, Stjepan Sirovica, Damir Režek, Siniša Šoškić, Tomac & Bajda, Dobra berba i RJ Winery. Kroz tri dana organizirane su brojne radionice i edukacije za sve poznavatelje vina Plešivice i one koji će to tek postati. Bogat zabavni program koncipiran je tako da nudi ponešto za sve generacije. Najmlađi će uživati u adrenalinskom dječjem programu, oni sportskoga duha će moći provesti vrijeme vježbajući s našom najpopularnijom fitness trenericom Renatom Sopek, ljubitelji kazališne umjetnosti gledati će predstave sjajnog Kerekesh teatra, a jedna od najboljih hrvatskih stand-up komičarki Marina Orsag, na Dane vina donosi pregršt smijeha. Ljubiteljima dobre glazbe, točnije rocka, u subotu će koncert održati uvijek sjajna Opća opasnost, a u nedjelju legendarna Crvena jabuka.

Gradonačelnik Zvonimir Novosel ponosan je na promociju kraja za koju su zaslužni uspješni vinari, a upravo Dani vina pomogli su u stvaranju ovog prepoznatljivog branda. „Novim konceptom želja nam je na Dane vina privući širi krug posjetitelja i uz bogat popratni program omogućiti im cjelodnevnu zabavu u kojoj je naglasak na dobroj kapljici, ali i sadržajima kojima želimo privući struku i poznavatelje vina, zaljubljenike, ali i one koji o plešivičkim vinima ne znaju puno. I u novom su konceptu s nama neki od najvećih vinara, ali veseli me što su se uključili i novi vinari kojima će upravo Dani vina pomoći u još boljem pozicioniranju na tržištu. Osim vinima, vinari se nameću izvrsnošću svojih pjenušaca, a Festival pjenušaca i jagoda u vrlo kratkom je roku prepoznat kao manifestacija koja okuplja sve veći broj posjetitelja i pruža jedan posve novi doživljaj na Plešivici“, naglasio je gradonačelnik.

„Jedva čekam da ova vinska manifestacija počne. Nikad nisam krila svoju ljubav prema plešivičkim vinima, a raduje me i to što su me organizatori odabrali za ambasadoricu događaja. Jedva čekam i svoje enološko znanje prenijeti drugima na jednoj od edukativnih vinskih radionica i pozivam sve da dođu u jasku na ovogodišnje Dane vina. Jamčim da će ih se s radošću sjećati!“, rekla je Morana Zibar, ambasadorica događanja.

Zelene stope i poštari u novoj akciji čišćenja prirode od automobilskih olupina Zelene stope - 16 Zelene stope - 15 Zelene stope - 14 +12 Zelene stope - 13

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju