Na izletištu Polovanec održana je manifestacija pod nazivom "Domaće je najbolje" koja je okupila tradicijske obrtnike i OPG-ove prigorskog kraja. Manifestacija je organizirana s ciljem promocije autohtonih prehrambenih proizvoda i vina iz Prigorja te povezivanja u smjeru jačanja ponude i privlačenja novih potrošača. U restoranu Izletišta predstavljeni su suhomesnati proizvodi, kobasice, slanine, bučino ulje, vina, te licitari i medenjaci.

Jedan od izlagača bio je i Antun Pajić iz OPG-a Tomica Marica iz Zagreba koji se bavi proizvodnjom licitarskih srca, medenjaka i gvirca. Njihov obrt postoji od 1965. godine, i prelazi iz generacije u generaciju. „Sada ga je preuzela i vodi kćer, a ja sam sa suprugom Maricom dodatno otvorio OPG kako bi prošili ponudu proizvoda iz kućne radinosti“, naglašava Antun Pajić. Svoje proizvode najčešće nude na sajmovima i proštenjima, a ovakve manifestacije vide kao priliku za povezivanje s drugim proizvođačima i potencijalnim klijentima.

Na manifestaciji se predstavio i OPG Bradarić sa svojim suhomesnatim proizvodima. Bave se tradicionalnim svinjogojstvom i proizvodnjom kobasicama već nekoliko generacija, a za kvalitetu svojih proizvoda redovito nagrađivani na sajmovima i natjecanjima. „Nadamo se kako će nam ovaj vid promocije proširiti poslovanje i potražnju“, ističe Bradarić.
OPG, Izletište, vinograd, vrt i plastenik Polovanec održavaju Stjepan Polovanec, njegova majka Slavica Polovanec, a sudjeluju i Stjepanova te Miroslavova supruga.

Domaće je najbolje Domaće je najbolje (Foto: PR)

Tijekom održavanja predstavili su svoja vina, a sudionike manifestacije proveli su kroz svoj moderno opremljeni podrum zapremine 60.000 litara vina u kojem nude stručno vodstvo i degustacije. „Vinograd nam se prostire na 2,5 ha u kojima imamo 14 sorata grožđa. Nekoliko vrsta svježeg i domaćeg povrća i začina uzgajamo u svom vrtu i plastenicima, čiju većinu plasiramo kroz svoj restoran“, izjavio je Stjepan Polovanec.

Svojim predanim radom i trudom, kao i svi proizvođači koji su se odazvali na „Domaće je najbolje“, žele očuvati prigorsku tradiciju.

„Želimo prenijeti svoje znanje na mlađe generacije i očuvati autohtone okuse i mirise hrane i pića za budućnost. Nadam se kako će se manifestacija svake godine širiti te postati tradicija bogatog kraja nadomak Zagreba“, poručio je Polovanec.