Na izletištu Polovanec održana je manifestacija pod nazivom "Domaće je najbolje" koja je okupila tradicijske obrtnike i OPG-ove prigorskog kraja. Manifestacija je organizirana s ciljem promocije autohtonih prehrambenih proizvoda i vina iz Prigorja te povezivanja u smjeru jačanja ponude i privlačenja novih potrošača. U restoranu Izletišta predstavljeni su suhomesnati proizvodi, kobasice, slanine, bučino ulje, vina, te licitari i medenjaci.

Jedan od izlagača bio je i Antun Pajić iz OPG-a Tomica Marica iz Zagreba koji se bavi proizvodnjom licitarskih srca, medenjaka i gvirca. Njihov obrt postoji od 1965. godine, i prelazi iz generacije u generaciju. „Sada ga je preuzela i vodi kćer, a ja sam sa suprugom Maricom dodatno otvorio OPG kako bi prošili ponudu proizvoda iz kućne radinosti“, naglašava Antun Pajić. Svoje proizvode najčešće nude na sajmovima i proštenjima, a ovakve manifestacije vide kao priliku za povezivanje s drugim proizvođačima i potencijalnim klijentima.

Na manifestaciji se predstavio i OPG Bradarić sa svojim suhomesnatim proizvodima. Bave se tradicionalnim svinjogojstvom i proizvodnjom kobasicama već nekoliko generacija, a za kvalitetu svojih proizvoda redovito nagrađivani na sajmovima i natjecanjima. „Nadamo se kako će nam ovaj vid promocije proširiti poslovanje i potražnju“, ističe Bradarić.
OPG, Izletište, vinograd, vrt i plastenik Polovanec održavaju Stjepan Polovanec, njegova majka Slavica Polovanec, a sudjeluju i Stjepanova te Miroslavova supruga.

Domaće je najbolje Domaće je najbolje (Foto: PR)

Tijekom održavanja predstavili su svoja vina, a sudionike manifestacije proveli su kroz svoj moderno opremljeni podrum zapremine 60.000 litara vina u kojem nude stručno vodstvo i degustacije. „Vinograd nam se prostire na 2,5 ha u kojima imamo 14 sorata grožđa. Nekoliko vrsta svježeg i domaćeg povrća i začina uzgajamo u svom vrtu i plastenicima, čiju većinu plasiramo kroz svoj restoran“, izjavio je Stjepan Polovanec.

Svojim predanim radom i trudom, kao i svi proizvođači koji su se odazvali na „Domaće je najbolje“, žele očuvati prigorsku tradiciju.

„Želimo prenijeti svoje znanje na mlađe generacije i očuvati autohtone okuse i mirise hrane i pića za budućnost. Nadam se kako će se manifestacija svake godine širiti te postati tradicija bogatog kraja nadomak Zagreba“, poručio je Polovanec.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju