4 Islands MTB race od prošle je godine dio grupe Epic series Ironman, pa je utrka na kvarnerskim otocima postala dio prestižne serije najuzbudljivijih svjetskih etapnih utrka Epic series, a računa se i kao kvalifikacija za jedan od najprestižnijih događaja u svijetu brdskog biciklizma, afričku utrku The Absa Cape Epic.

Ostale utrke serije Epic su The SPAR Swiss Epic; Andorra Epic, Reef to Reef i Cape to Cape u Australiji te FNB Wines2Whales u Oceaniji. Od svih njih jedino kvarnerska počinje – s trajekta.

U pet dana utrke 4 Islands biciklisti će odvoziti 289 kilometara, a svaki od otoka jedna je etapa utrke. Vozi se postojećim stazama – kozjim ili planinarskim, a ukupna visinska razlika koju će natjecatelji napraviti na četiri kvarnerska otoka iznosi više od šest tisuća metara.

Očekuje se oko 500 natjecatelja iz više od trideset zemalja svijeta, vozi se u dvočlanima timovima, a prijaviti se možete u nekoliko kategorija: muška/ženska/mješovita, amaterska/profesionalna, a tu su i različite dobne kategorije. Prijaviti se možete do 31. ožujka ili, najbolje - odmah.

U ovoj utrci zato će jednako uživati svi zaljubljenici u brdski biciklizam, amateri i profesionalci, a uz sportsku dimenziju ljepote Kvarnera čine ovu utrku jedinstvenim iskustvom. Pripreme staza u punom su jeku, a nakon utrke u njima će uživati i drugi biciklisti, šetači i trkači.
Svi koji su sudjelovali hvale organizaciju i samu ideju te utrke, a i domaćini su sretni što su ljepote njihovih otoka prepoznate kao destinacije za aktivni turizam.

"Besprijekorna inicijativa domaćina, topla dobrodošlica lokalnog stanovništva, ali i entuzijazam organizacijskog tima doveo nas je, evo, i do osmog izdanja ovog prestižnog sportskog događaja. Ponosni smo i sretni što možemo promovirati brdski biciklizam, ali i ljepote Kvarnera. Najveća su nam pohvala i vjetar u leđa natjecatelji koji nam se vraćaju iz godine u godinu, a mi smo sad već opasno blizu zadanom cilju pozicioniranja 4 Islands MTB stage race kao jedne od najprepoznatljivijih etapnih brdsko-biciklističkih utrka na svijetu",  rekao je organizator utrke Tomislav Zobec.

Pluća Hrvatske: 10 šuma i parkova diljem Lijepe Naše u kojima možete napuniti baterije Francuska cesta - 3 Francuska cesta - 2 Japetić +1 Park-šuma Jankovac  

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju