Imotski se priprema se za veliki događaj – jubilarni 20. Cvit razgovora, vinski festival u Hrvatskoj koji će se održati 13. kolovoza. S bogatom vinskom ponudom, gastronomskim delicijama i glazbom s vinila, ovaj će festival privući više od 4.000 ljubitelja vina iz cijele zemlje i šire. Na Cvit razgovora stiže 18 vinara iz imotske zagore; posjetitelji će imati priliku degustirati vrhunska vina, a prvenstveno sortu kujundžušu kojoj je festival i posvećen.

"Uz vrhunska vina, posjetitelje očekuje i bogata gastronomska ponuda. Lokalni i regionalni chefovi pripremat će specijalitete koji će se savršeno slagati s ponuđenim vinima. Od tradicionalnih jela do modernih kulinarskih street food kreacija, svatko će moći pronaći nešto za sebe", kažu organizatori i dodaju: 

"Pobrinuli smo se da posjetitelji osjete bogatstvo hrvatske vinske baštine, ali i da upoznaju nove trendove i tehnologije koje oblikuju budućnost vinarstva. U sklopu festivala, osim degustacije vrhunskih vina, održat će se i predavanja s ciljem unapređenja vinskog sektora. Stručnjaci iz područja privrede podijelit će svoja znanja i iskustva te pružiti vrijedne savjete za daljnji razvoj i uspjeh u ovoj važnoj gospodarskoj grani". 

Imotski će poslužiti kao sjajna kulisa za vinski festival gdje mediteranski duh i šarm kamenih ulica kreiraju predivan ambijent.

"Imotski će 13. kolovoza 2024. postati vinsko središte Dalmacije, a posjetitelji će imati priliku doživjeti jedinstveno iskustvo u prekrasnom okruženju", pozivaju organizatori na Cvit razgovora. 

Novo mjesto za kavu i palačinke u dubokom hladu: Lijepa zagrebačka terasa s pogledom na jezero Mirna Koliba u Maksimiru - 10 Mirna Koliba u Maksimiru Mirna Koliba u Maksimiru - 7 +7 Mirna Koliba u Maksimiru - 5
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju