Pravi zaljubljenici u prirodu i aktivnosti na otvorenom apsolutno će zavoljeti koncept ovogodišnjeg ADVENTure TRAIL NOVALJA. Riječ je o suradnji između Turističke zajednice Grada Novalje i domaće putničke agencije „Sunturist“ koja je osmislila vikend paket aranžmane. Uključuju posjet trail stazama kao i izletima u okolici Novalje (Zadar i Rab) no kombinacija ima bezbroj pa svaka može biti skrojena baš po vašim željama.

Cijela ideja prigodno je nazvana "Kreni… tvoji su vrhovi mjeseca“ jer jedna od najljepših staza na svijetu podsjeća na krajolik mjeseca. Nepregledni kamenjar uz obalu savršen je ambijent za provod na otvorenom. Vizure ovih trail staza proslavila je trekking utrka Life on Mars s kojom započinju predsezonska događanja u Novalji.

ADVENTure TRAIL NOVALJA - 1 ADVENTure TRAIL NOVALJA - 1 (Foto: ADVENTure TRAIL NOVALJA)

Makaruni na iglu

Kao što smo i spomenuli na početku, slastica, pića i tradicionalne hrane neće nedostajati jer Adventski šušur ima i gastro manifestacije. Nezaobilazna je Makarunijada - najposjećenija gastro večer u Adventu. Makaruni na iglu su specijalitet hrvatske otočne tradicijske kuhinje. Rade se od brašna, jaja, ulja, soli i mlake vode. Jednolična smjesa mora se dobro razvaljati. Dobiveno tijesto razdijeli se na više komada koji se oblikuju u male valjke, režu se na manje komade koji se na iglu formiraju u makarune. Makaruni se serviraju kao glavno jelo uz gulaš od mesa, te tradicionalna domaća otočna vina.

ADVENTure TRAIL NOVALJA - 5 ADVENTure TRAIL NOVALJA - 5 (Foto: ADVENTure TRAIL NOVALJA)

Koncerti

Prosinac u Novalji završit će sa spektakularnim koncertom Parnog valjka i Vannom koji će otpratiti staru i uvesti vas u Novu 2019. godinu! Novalja kao poznata party prijestolnica neće razočarati ni ove godine, te se zaista očekuje spektakl u njenoj završnici.

Za sve informacije kontaktirati "Sunturist":
+385 (0)53-661-211
info@sunturist.com

Dobitnica ''dočeka Nove godine u Novalji za dvije osobe'' je MIHAELA SAČIĆ. Čestitamo!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju