O da, i hrana igra važnu ulogu u seksualnom životu! Već i vrapci znaju da kad se spominju hrana i seks uvijek u prvi plan dospiju kamenice, ali kako su one već dosadne i izlizane, našli smo veličanstvenih sedam vrsta hrane koje će potaknuti vaš seksualni život.

Avokado
Ovo je egzotično voće bilo zanimljivo još i Aztecima, a danas znamo da ima afrodizijačka svojstva koja bude seksualnu želju. Iako nije jeftin (komad košta oko 10 kuna) bogat je nezasićenim masnim kiselinama što doprinosi zdravlju srca i arterija. Što god čini srce jakim, pomaže i krvi da dolazi na prava mjesta.

Bademi
Za bademe se odavno vjeruje da su seksualni stimulans i da pripomažu plodnosti. Bademi su hranjivi i bogati s nekoliko minerala koji se smatraju važnima za seksualno zdravlje, poput cinka, selena i vitamina E. Primjerice, cink dokazano poboljšava libido i seksualnu želju.

Jagode

Crvena je oduvijek bila boja strasti, a istraživanje iz 2008. pokazalo je kako muškarci žene doživljavaju više seksi ukoliko nose crveno. Uprave su te boje i jagode koje su sjajan izvor folne kiseline i vitamina B, koji prema istraživanju utječu na količinu spermija kod muškaraca.

Ribe i plodovi mora
Ok, ok, spomenuli smo već da o kamenicama, koje su nadaleko poznate kao afrodizijak, ovaj put nećemo. No i druge ribe i plodoi mora iz morskih dubina, poput divljeg lososa i haringi, također su sjajni afrodizijaci.

Rikola
Vrijeme je i za nešto zelenila. Rikola sadrži minerale i antioksidante koji su neophodni za naše seksualno zdravlje, a blokiraju elemente koji negativno utječu na naš libido.

Smokve
Smokve imaju dugu povijest kao voće zdravo za plodnost, a također su i odličan afrodizijak. Imaju značajnu količinu prehrambenih vlakana te tako doprinosu zdravlju srca.

Citrusi
Što god odaberete iz ove obitelji tropskog voća, zasigurno nećete pogriješiti. Citrusi su bogati antioksidantima, folnom kiselinom i vitaminom C koji su važni za muško reproduktivno zdravlje. Uživajte stoga u salati koja uključuje limun, grejp, naranče…

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju