Obični ringišpili i autići koji se sudaraju u današnje vrijeme više nisu dovoljna zabava. Za podizanje adrenalina potrebno je nešto puno jače, a pritom ne mislimo na bungee jumping ili zip lineove koji jure 100 kilometara na sat. Neke od ovih 5 vožnji ne bi trebale ni postojati, iako će se ovisnici o adrenalinu vjerojatno njima oduševiti. Nama je ipak bilo dovoljno samo pogledati snimke.

1. Hundeprutterutchebane

Vlak smrti u BonBon zabavnom parku u Danskoj nije niti jedan od najbržih niti najvećih u svijetu, a kamoli zastrašujućih. Dobro, posljednje možda je, jer, kada prevede naziv, dobijete Vlak smrti psa koji prdi.

Poprilično kratak poligon "urkašen" je ogromnom maskotom psa koji obavlja "dvojku", a kada prolazite kroz njegovu kućicu, čujete zvuk prdeža. 

2. X2

Smješten u Six Flags Magic Mountain u Kaliforniji, ovaj vlak smrti svoju vožnju nudi u 4D tehnologiji. Jer vlakovi smrti nisu dovoljni podizači adrenalina sami po sebi. Vlak se vrti za 360 stupnjeva neovisno o tračnicama, a za razliku od uobičajenih vlakova, gdje gledate u smjeru putovanja, ovdje se smješteni obrnuto. Kako se vozite, nekad će vas usmjeriti prema naprijed, nekad naopačke, a u jednom trenu i jureći prema zemlji, prvo glavom. Za potpun doživljaj puštaju Metallicu i bacače plamena.


3. Sky Tower

Jeftiniji i daleko jednostavniji način plašenja ljudi. Na vrhu tornja visokog 40 metara osoba se pričvrsti remenjem na uže i kada dođe pravi trenutak, jednostavno se pusti da padne. Ne na pod, koji metar prije zemlje dočeka ga mreža.

Sky Tower naći ćete u danskom zabavnom parku Tivoli Friheden.

4. Caminata Nocturna ili Noćno planinarenje

Tematski park u gradu Al Alberta u okolici Mexico Cityja vjerojatno je jedini svoje vrste u svijetu. Riječ je o simulaciji ilegalnog prelaska granice, što je čest slučaj na granici Meksika i SAD-a. Kako je ovo bio kraj gdje je masa ljudi htjela prebjeći u SAD, a dio ih je i deportiran natrag, interes stanovništva je velik, a zanimljivo je i da je broj stanovnika mjesta poduplan otkad postoji tematski park. Velik dio njih i radi u parku, a cijena ulaza je 20 dolara.

Sudionici imaju priliku nekoliko sati provesti u mrklom mraku pustinje, pokušavajući pobjeći "graničnoj policiji". Neki uspiju"pređu granicu" dok su drugi uhvaćeni, a česte su i ozljede.

5. Ljudski katapult

Middlemoor Water Park u Engleskoj bio je poznat po vodenim sportovima, a nudio je i karting. Početkom 2000-ih jedno je vrijeme imao i ljudski katapult, sve dok se neizbježno nije dogodilo. Unatoč tome što su djelatnici pokušali uzeti u obzir sve potrebne faktore za izračunavanje sigurnog slijetanja katapultiranog čovjeka na mrežu, 19-godišnji Bugarin je poginuo, kada je pao nekoliko metara od mreže i udario o tlo. Otad ta atrakcija u parku više ne postoji. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju