Ako, kao i svi, muku mučite s nedovoljno prostora u kuhinji, donosimo vam neke prijedloge kako si olakšati život. Možda ste nešto od ovoga već i napravili.

Dodatna polica iznad radne ploče olakšava život Dodatna polica iznad radne ploče olakšava život (Foto: Gulliver/Thinkstock)

1. Radna ploča, prostor koji bi trebao služiti za pripremu hrane, većini nas je pretrpan stvarima koje nemamo više gdje spremiti. Na radnu ploču stavite dodatnu policu koja neće zauzeti toliko mjesta, a svi oni začini, čaše ili nešto treće što stoji vani, moći će na policu, a vaša radna površina će se osloboditi.

2. Poklopci... Da, mi nikako s njima na zelenu granu. Koliko god prostora bilo, uvijek je potrebna veća ladica za poklopce od posuda. Ali... Ako stavimo držače za poklopce na vrata od kuhinjskih elemenata, problema više nema.

3. Košara s voćem; lijepo izgleda na stolu, no ako ste ga kupili malo više (voća, je li), često ispada van. Probajte s košarama koje možete postaviti na zid. Tko će vam manje smetati, a možete ih staviti i nekoliko, jednu iznad druge.

Posude za začine s magnetom Posude za začine s magnetom (Foto: Gulliver/Thinkstock)

4. Ako nemate prostor za začine, nabavite posude za začine s magnetom i držite ih na frižideru.

5. Ako vam je frižider pretrpan, u njega stavite pladanj ili tanjur koji se može okretati, na njega određene namirnice do kojih ćete onda lakše doći. Nema više kopanja po zadnjem dijelu frižidera, samo okrenete pladanj i pogledate što sve imate.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju