Kako temperature rastu sve nam se lakše zamisliti na nekom odmoru na plaži, gdje u debelom hladu ispijamo dobar koktel. Jasno, nemamo ništa protiv dobre čaše vina za i nakon ručka, ali problem je što to obično kad smo na godišnjem ispadne nekoliko čaša, pa izgleda, barem tako kažu, u sebe unesemo prilično mnogo kalorija.

Stranica MuscleFood.com nedavno je objavila pića koja bi svakako trebali izbjegavati ukoliko ne želimo nabaciti višak kilograma. E sad, reći ćete, teško je zamisliti odmor bez pokojeg finog napitka i bit ćete u pravu. No, imamo rješenje i za taj problem, jer je ista stranica dala pića koja će dostojno zamijeniti ova druga koja su, zapravo, kalorijske bombe! Na vama je da odaberete, mi biramo totalni hedonizam, jer trko ima vremna baviti se kalorijama na godišnjem odmoru.

IZBACITI: Long Island Iced Tea (424 kalorije)

ZAMJENA: Cosmopolitan (100 kalorija)



Sa sastojcima kao što su votka, džin, rum, tekila, coca-cola, nije ni čudo da jedna standardna čaša Long Island Iced Tea sadrži gotovo 500 kalorija. S druge strane, Cosmopolitan ima značajno manje alkohola i ne previše soka od brusnice, tako da čaša za martini u kojoj se obično servira, ne prelazi 100 kalorija.

IZBACITI: Pina Colada (300 kalorija)

ZAMJENA: Fuzzy Navel
(120 kalorija)

Pina Colada savršen je odabir za piće na plaži, ali zbog miksa kokosa i ananasa koje u sebi sadrži, krcat je kalorijama. Zato ga mirne duše zamijenite s Fuzzy Navel koktelom, koji u sebi krije rakiju od krušaka i sok od naranče. Jednako je osvježavajuć, a usput ćete sačuvati i liniju.

IZBACITI: Mojito (242 kalorije)

ZAMJENA: Martini (70 kalorija)

Koktel kojeg je rado pio i veliki Hemingway prilično je kaloričan i to najviše "zahvaljujući" šećernom sirupu. S druge strane, Martini nema nikakvih dodataka, osim maslina za koje računamo da ih nećete pojesti nakon što popijete čašu do kraja.

IZBACITI: Slatko bijelo vino (160 kalorija)

ZAMJENA: Šampanjac (89 kalorija)

Dodatni šećer kojeg slatko bijelo vino ima dovodi do toga da uobičajena čaša može sadržavati 160 kalorija. S druge strane, standardna čaša šampanjca sadrži tek 89 kalorija, pa je šampanjac uz Martini pobjednik "niskokaloričnih" pića.

IZBACITI: Margarita (280 kalorija)





ZAMJENA: Moscow Mule (120 kalorija)

Margarita je još jedan u nizu "slavnih" koktela, ali ujedno i koktel koji sadrži prilično visok broj kalorija. S druge strane, možda ne toliko poznati Moscow Mule sadrži votku, đumbir i limetu te je sjajna zamjena za Margaritu s duplo manje kalorija.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju