1. Liverpool

Dom mega popularne grupe The Beatles divno je mjesto za posjetiti ako želite iskušati ljepote velikog grada u manjim okvirima. Vizurom grada dominiraju dvije katedrale – anglikanska i katolička. Tu je iznimno jaka kulturna scena, a svakako valja posjetiti Tate Liverpol, Walker Art Gallery, World Museum i nekolicinu drugih. Uz muzeje Liverpool ima i dva nogometna kluba koja igraju u Premier ligi – Liverpol F.C. i Everton F.C, pa ako imate priliku svakako navratiti na gradski derbi.

2. Lincoln
Smješten u East Midlandsu, ovaj grad ima katedralu koja je do 1549. godine bila najviša građevina na svijetu. Ova katedrala ujedno je i dom jedne od četiri kopije Magna Carte. Usred grada uzdiže se brežuljak na kojem su, sve do vrha poredani kafić do kafića i restoran do restorana. Iako će vam Whisby Nature Reserve i srednjevjekovna biskupska palača oduzeti nekoliko sati na razgledavanje, za ovaj grad dovoljno je da izdvojite jedan dana kako biste ga u potpunosti upili.

>> 11 totalno ludih stvari koje niste znali o Londonu

3. Jezero Bassenthwaite
Područje oko Lake Districta obuhvaća površinu od 30 četvornih kilometara kao i spoj od 16 jezera. Jezero Bassenthwaite jedno je najljepših područja u Engleskoj. Izgubite se u istraživanju jezera ili istražite jednu od mnogih gradskih tržnica. Na ovom području postoji puno biciklističkih i trkačkih staza, pa svakako se iskušajte i u aktivnom turizmu.

4. Cotswolds
Cotswolds je jedan od onih gradova koji je neizmjerno fotogeničan i šarmantan. Cijelo područje grada i nekoliko okolnih sela britanska vlada proglasila je 'područjem od neizmjerne prirodne ljepote'. Ako ste za šetnju ili vožnju biciklom preporuka je da krenete stazom Costwold Way koja vas vodi od Chipping Campdena do mjesta Bath, a obuhvaća zapanjujuću prirodu prekrasnu prirodu.

5. New Forest
Smješten na jugu zemlje New Forest je područje od 220 četvornih kilometara u kojem se nalazi nacionalni park, mnogo šuma, ali i poniji koji lutaju zelenim površinama. U parku se nalazi nekoliko sela u kojima možete isprobati lokalne recepte koje pripremaju s domaćim namirnicama.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju