Bosiljak, mažuran i kadulja obožavaju sunce, pa u jesenskim i zimskim mjesecima bolje odabrati sadnju i uzgoj onih začina koje mogu preživjeti na hladnijem, tamnijem i sjenovitom mjestu.

Korijander i peršin vole hladnije temperature, a 'preživjet' će cijelu zimu bez obzira jeste li teglicu stavili na prozor koji gleda na istok ili zapad. Također, ovi začini preferiraju rast u sušem tlu pa im ne treba mnogo vode.

Imajte na umu da voda na sjenovitim mjestima sporije isparuje nego na suncu, pa svakako provjerite vlažnost tla prije nego što ih povremeno zalijete. Od prevelike količine vlage korijander i peršin će omlitavjeti i propasti.

>> Prirodna Viagra: 5 začina koji bude seksualnu želju kod muškaraca

Metvica je još jedna izdržljiva biljka kojoj treba malo svjetlosti, a uspijeva i u najtežim uvjetima. Stavite je u teglicu za cvijeće i redovito zalijevajte kako biste postigli maksimalne rezultate. Ovaj začin brzo raste pa ga je potrebno podrezati jednom u nekoliko tjedana.

Savjet plus:
U pravim uvjetima i vlasac će rasti tijekom cijele godine. Njegovom cjevastom lišću potrebno je nekoliko sati sunca svaki dan, ali i vlažno tlo.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju