Svjetske metropole svakodnevno privlače brojne turiste. Iako su za naše uvjete putovanja veliki luksuz, ako ste planirali posjetiti neke od najpoznatijih gradova svijeta, neka sljedeće tri destinacije svakako budu na vašoj listi.

Riječ je o Singapuru, Hong Kongu i New Yorku koji su se našli na listi najskupljih gradova na svijetu, a u kojima ne morate potrošiti ništa više novaca nego tijekom posjeta Zagrebu.


1. Singapur

Osim što je jedan od najskupljih na svijetu, Singapur je ujedno najčišći i i najsigurniji grad u kojem, kao turist, možete maksimalno uživati , bez straha da će ih netko 'preveslati' za taxi prijevoz ili pak hotelsku sobu. Unatoč tituli najskupljeg, ovaj grad-država cijenama smještaja zapravo je najjeftiniji od svih gradova s liste najskupljih na svijetu.

Isto tako, ono što treba istaknuti svakako je cijena života u ovakvom čarobnom gradu koja je značajno niža od one u primjerice Londonu ili Parizu.

To se odnosi na cijene hrane i pića, javnog prijevoza koje su vrlo slične onima u Zagrebu, dok su na primjer režije još niže. Važno je istaknuti kako je standard života jedan od najviših na svijetu, a stopa nezaposlenosti je manja od 10 posto.


2. Hong Kong

Baš poput Singapura, Hong Kong je jedan od najzanimljivijih svjetskih gradova koji se stalno mijenja i razvija. Iako slovi kao jedan od najskupljih na svijetu, Hong Kong je za život zapravo jeftiniji od bilo koje europske metropole.

To se odnosi na cijene taxi prijevoza, koje su gotovo iste kao i u Zagrebu, te cijene hrane, pića, režija, najma stanova i hotela koje su značajno jeftinije od, primjerice Londona i Pariza.

Jedan od 'luksuza' koji ćete si u Hong Kongu moći priuštiti je obilaženje restorana i degustacija azijskih kuhinja. Naime, grad je prepun restorana i zalogajnica u kojima možete pojesti ukusno jelo za vrlo malo novca.


3. New York

Grad kojeg preko malih ekrana pratimo otkako smo došli na svijet doista je nešto posebno. Ova velika svjetska metropola koja broji 19 milijuna stanovnika može se pohvaliti brojnim znamenitostima koje doista vrijedi doživjeti, ali morate biti spremni kako ćete za ovu avanturu trebati izdvojiti puno vremena.

Iako Velika Jabuka skriva neke od najvećih svjetskih luksuza, ako se dobro pripremite i raspitate u ovom gradu možete živjeti vrlo jeftino. Hrana i piće u New Yorku nisu nikakav luksuz, a uz dobru organizaciju možete uživati u brojnim besplatnim sadržajima koje ovaj grad koji nikada ne spava nudi na dnevnoj bazi.

Isto tako, javni prijevoz ima vrlo prihvatljive cijene te ćete tjednu kartu za podzemnu željeznicu i autobuse platiti oko 100 kuna, dok je mjesečna još jeftinija.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju