Zagrebački Advent ove godine ima novu atrakciju - Zagreb Advent Run, utrku humanitarnog, turističkog i zdravstvenog karaktera zakazanu za 10. prosinca s početkom u 10 sati u samom centru Zagreba. U utrci će sudjelovati 1500 trkača odjevenih u prigodne adventske kostime koji se mogu prijaviti i za nagradnu igru na Facebooku.

Za potpuni događaj organizatori pozivaju i navijače da se maskiraju u Djedove Božićnjake, vile i vilenjake, sobove i druge likove iz božićnih bajki. Start ove jedinstvene utrke i nove atrakcije, koja će dodatno proširiti ponudu zagrebačkog Adventa, bit će u Ulici Isidora Kršnjavog (ispred hotela The Westin), a utrka na 5 i 10 kilometara prolazit će najatraktivnijim adventskim lokacijama poput Trga Bana Jelačića i Zrinjevca.

Run Croatia Advent Run Croatia Advent (Foto: Mislav Mesek)

Osim što će sudionici imati priliku trčati u prekrasnom ambijentu zagrebačkog adventa, svojim sudjelovanjem na Zagreb Advent Runu trkači će sudjelovati u prikupljanju sredstava za udrugu Ljubav na djelu koja okuplja roditelje djece s malignim oboljenjima, jer će dio prihoda utrke biti izdvojen za pomoć udruzi.
Pored humanitarnog, a zasigurno i turističkog značaja, Zagreb Advent Run ima cilj potaknuti građane i na brigu o vlastitom zdravlju tijekom čitave godine, a posebno u blagdanskim danima. Tako će svi sudionici trke imati priliku individualno se savjetovati s kineziolozima i drugim stručnjacima Centra za preventivnu medicinu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar te na licu mjesta kontrolirati krvni tlak i šećer u krvi.

> Tajni vrt u centru Zagreba koji bi mogao postati omiljeno adventsko mjesto

Suorganizatori su utrke Run Croatia i MPR+, agencija za integrirano tržišno komuniciranje, a registracija je moguća na internetskoj stranici www.runcroatia.hr. Utrku sponzorira Hrvatska elektroprivreda i druge vodeće hrvatske tvrtke, a podržao ju je Grad Zagreb te Turistička zajednica Grada Zagreba, koja je uvrstila Zagreb Advent Run 2017. u službenu adventsku ponudu.

Zbog održavanja utrke u nedjelju, 10. prosinca 2017. promet užim gradskim središtem bit će preusmjeren od 9:30 do 12:30 sati. Tijekom tog razdoblja neće biti moguće prometovati najužim centrom Zagreba.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju