Da je Kina puna svakojakih čudnih pojava, pisali smo nebrojeno puta. O ovome još nismo. Pa ako dosad niste mislili da su Kinezi u mnogočemu malo bizarni, sad hoćete…

10. Ako ste dijete u Kini, možete "dvojku" obavljati bilo gdje

Mali Kinezi imaju posebnu vrstu hlača, koja im omogućuje da lakše obave veliku nuždu. Učestala je pojava da majke drže dijete iznad kanti za smeće, a hlače, zahvaljujući rupi na stražnjici, ne moraju ni skinuti. Zanimljiv prizor.


9. Policijske guske

Da, policija u Kini nema pse (možda zato što ih sve pojedu), ali zato koriste guske. One imaju super vid, a i prilično su agresivne, pa su popularna alternativa psima čuvarima.

8. "Vraćanje" djevičanstva

Vrlo popularno među Kineskinjama. Prije braka podvrgavaju se operaciji kako bi neke stvari vratile na svoje mjesto.

7. Pidžame

Ne da vam se presvlačiti u odjeću? U Šangaju nećete izgledati čudno ako na ručak ili plac odete u pidžami. Tamo je to novi trend.

6. Porijeklo nogometa: Kina

Navodno je nogomet nastao u Kini. Tamo postoji igra cuju, koja doslovno znači udariti loptu nogom. Bila je prilično popularna kojih 200-tinjak godina prije i poslije nove ere. Proširila se na Vijetnam, Koreju i Japan, a danas je svugdje poznata kao nogomet.

5. Kod nas djeca dobivaju imena po likovima iz sapunica, a u Kini po Olimpijskim igrama.

Aoyun je često ime u Kini, a znači Olimpijske igre.

4. Zanimljivo prokuhana jaja

Ako vam se želudac malo dizao kad smo pisali o stoljetnim jajima, to nije bilo ništa. Kinezi jedu i jaja kuhana u urinu. Način pripreme: jaja se cijeli dan kuhaju u urinu dječaka mlađih od 10 godina. Po kineskoj medicini, donosi brojne zdravstvene dobrobiti, kao bolju cirkulaciju. Mi ne bismo probali.

3. Svi na godišnji idu istovremeno

Za vrijeme kineske nove godine 3,7 millijuna Kineza uzima godišnji i putuje.

2. Izbjegavanje prometa (to bi i mi mogli pokupiti)

Ako zapnete negdje u prometu, motociklist vas dođe pokupiti i odvesti na željenu destinaciju. Također, s motociklistom stiže i netko tko će čekati da se gužva raščisti u autu umjesto vas.1. Njima ne treba Živi zid.

Stanovnici Kine nikada ne tjeraju iz svojih domova, čak i ako se cijelo područje oko njih ponovno izgrađuje. Graditelji moraju graditi oko kuća čiji su stanovnici odbili napustiti svoj posjed.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju