Risotto con Radicchio rosso trevisano e Pancetta

Sastojci za 4 osobe:

• 320 g riža carnaroli
• 30 g ekstra djevičansko maslinovo ulje
• 1.5 l temeljac od povrća
• 400 g crvenog radiča - il radicchio trevisano
• 150 g istarska panceta
• pola glavice luka
• 1 dcl crno vino
• 50 g maslac
• 100 g ribani parmezan
• sol i papar po ukusu

U trendu Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu

 

Priprema

1. Pripremiti temeljac od povrća - juhu od luka, mrkve i celera.

2. Narezati istarsku pancetu na kockice, luk na sitno, a bijeli dio radiča na trakice.

3. Na malo ulja prepržiti istarsku pancetu narezanu na sitne kockice.

4. Dodati luk i rizu i nastaviti s prženjem oko dvije minute.

5. Dodati crveni radič i to bijeli dio listova narezan na trakice i podliti s crnim vinom.

6. Kad vino ispari nastaviti zalijevati s temeljcem uz postupno miješanje.

7. Dvije do tri minute prije kraja kuhanja dodati crveni dio lista radiča, posoliti i popapriti. Dodati maslac i parmezan i odmaknuti s vatre.

8. Ostaviti jelo da odahne minutu dvije.