Tema: #Nesreća

Svojedobno najveći: Prekooceanski div koji je uzeo žrtve prije nego što je zaplovio

7.1.2019
Queen Mary 2

Osim 13 paluba, brod sadrži i kino, planetarij, kazalište i kasino te mali trgovački centar. Zimski vrt, ekskluzivni restorani, knjižara i najveća biblioteka na moru također su na raspolaganju putnicima...

5 trikova koji povećavaju šanse da preživite avionsku nesreću

14.8.2018
Avion

Grupacija Aviation Safety Network prošle je godine zabilježila je 163 zrakoplovne nezgode, ali samo u 24 bilo je smrtnih slučajeva...

Top 15 savjeta za preživljavanje brodoloma

2.11.2014
img placeholder

Zamislite da vas je vaš najdraži i najzgodniji mladić odlučio povesti na nezaboravno krstarenje po Atlantskom oceanu (ili možda Balatonu), i baš kada ste sjeli na večeru i naručili smuđa punjenog ježincem - javlja se uzbuna! Tonemo, spašavajte se!

Otkrivamo koja će imena nositi uragani u 2014. godini!

21.6.2014
img placeholder

Već smo prije pisali o tome kako uragani i ostale oluje dobivaju imena, no ipak, smatramo kako ne bi bilo loše gradivo ponoviti! Svake godine, od davne 1953., National Hurricane Center donosi listu imena koja će se koristiti u idućoj godini pri imenovanju oluja. Ovo je popis za godinu pred nama!

Kako preživjeti pad zrakoplova

7.3.2014
img placeholder

Iako se za zračni promet vjeruje kako je najsigurniji oblik prometa, još uvijek, na žalost, možemo svako malo svjedočiti padu brojnih zrakoplova diljem svijeta. Ako ste čest letač, pročitajte dolje navedene savjete. Ne garantiramo čudo, ali od viška informacija ne boli glava.