Tema: #kanjon

Škocjanske jame: Tajanstveni podzemni svijet u kojem su nekada živjeli ljudi

8.1.2019
Škocjanske jame

Autom će vam do Škocjanskih jama iz Zagreba trebati malo više od dva sata, a iz Rijeke sat vremena, a možete ih razgledati s licenciranim vodičem...

Dolina tirkizne rijeke: Je li ovo najljepši europski kanjon?

23.3.2018
Verdon, Francuska - 1

Kanjon je nastao oko rijeke Verdon koja izvire u Alpama i koju karakterizira zapanjujuća tirkizna boja vode. Ne čudi stoga što ga mnogi nazivaju najljepšim europskim kanjonom.

Divovska ljuljačka: 80 kilometara na sat na 396 metara visine iznad kanjona rijeke

6.7.2017
img placeholder

Odjednom se mogu voziti 4 osobe, a da biste sjeli gore, morate zadovoljiti neka pravila. Morate biti visoki najmanje 1,2 metra, a maksimalna težina osoba na ljuljački ne smije prijeći 360 kilograma.

Kakav pogled! 6 vidikovaca svijeta za osobe jakog želuca...

26.1.2015
img placeholder

Akrofobija je jedan od najčešćih strahova kod ljudi, a to je, ni više ni manje nego - strah od visine. Akrofob, kada je suočen s boravkom na visokom mjestu, može se početi znojiti, tresti, imati srčane palpacije, vikati, plakati... No, sve više stručnjaka tvrdi - kako biste se riješili ovog straha, potrebno se s njim i suočiti. Ovdje je popis nekih mjesta na kojima ćete to napraviti s neopisivim užitkom!

Rafting na Tari: Veslima kroz nadrealan, najdublji kanjon u Europi!

16.7.2015
img placeholder

Podatak da je najdublji kanjon svijeta nakon američkog Colorada tek 7 sati vožnje udaljen od Zagreba, do ispunjenja i osobnog obilaska trajao je jako dugo. No, rafting u organizaciji Mense Crne Gore okupio je tridesetak ljudi sa svih strana Balkana na jednoj fantastičnoj zabavi. I da, ostali smo bez daha...

Top 10 ljepotica 'Made in China'

20.1.2015
img placeholder

Kada razmišljate o Kini, vjerojatno vam prvo na pamet padaju zagađena i prenapučena mjesta, Kineski zid, i za Olimpijske igre skockani Beijing. Malo nas se sjeti nevjerojatnih prizora koji čine ostatak ove ogromne zemlje. Kina je jednostavno jedno od najljepših mjesta na svijetu, a ako vam je to teško za povjerovati - ovaj popis mjesta s prekrasnim krajolicima će vam pomoći u tome.

Pogledajte najskuplju fotografiju na svijetu i pećinu gdje je napravljena!

18.1.2015
img placeholder

Kanjon Antelope se nalazi na krajnjem američkom jugozapadu, na teritoriju indijanskog plemena Navajo u Arizoni. Oni ovo mjesto nazivaju „bighánílíní“ što u prijevodu znači „mjesto gdje voda teče kroz stijene.“

Deset najljepših mostova na svijetu

24.11.2014
img placeholder

Mostovi su vjerojatno jedno od najvećih postignuća na području građevinarstva. Oni povezuju ljude, narode, gradove... Postoji mnogo mostova širom svijeta koji nas ostavljaju bez daha sa svojom arhitekturom, a mi smo pokušaqli izdvojiti tek neke od njih.