Premda postoji već nekoliko godina, brojni Zagrepčani iznenade se kada ju otkriju. Stoga evo jednog podsjetnika na interkativnu kartu Zrinjevca koja će vam zasigurno uljepšati šetnje gradom. Prigodno nazvana Katastar zelenila, ovo je interaktivna karta na kojoj ćete pronaći sva evidentirana stabla Zagreba.

Osim što ćete točno znati o kojoj vrsti stabla se radi pod vašim prozorom ili u parku, saznat ćete i neke njegove osnovne karakteristike poput latinskog i hrvatskog naziva, promjera debla i krošnje te visine stabla.

Karta označava zelene površine, javne parkove te sadržaje kao što su dječji parkovi ili parkovi za pse, klupice, cvjetnjaci, fontane, livade, tobogani i koševi za smeće. Možda vas ugodno iznenadi kada vidite koliko je Zagreb zapravo zelen.

U izradi zelene karte grada sudjelovali su stručnjaci iz područja geodezije, šumarstva i agronomije, te informatičari i djelatnici Zrinjevca.

Sigurni smo da ćete sada sve češće posezati za ovom kartom i da će vam uljepšati svaki izlazak iz kuće. I mi upravo iz naše redakcije uživamo u pogledu na orah, divlje jabuke i kruške te jasen 😊

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju