Zamislite nekretninu okruženu brdima i čudesnim pogledima, koja čak ima i dodatno jezero za sve željne plivanja. E sad, zamislite da je ta nekretnina ni manje ni više već dvorac koji možete iznajmiti preko Airbnb-a, a upravo je i proglašena najatraktivnijim mjestom za boravak u cijelom Ujedinjenom Kraljevstvu! Vjerojatno ste poželjeli već provjeriti cijene, ali prije toga, pročitajte ovaj članak…

Znamo da diljem planete postoje nevjerojatni Airbnb smještaji, no rijetki zapravo, osvoje nagrade. Dvorac Kilmartin u mjestu Argyle, na zapadu Škotske, upravo je jedan od takvih. Da bi došao do laskave titule najboljeg smještaja na području Britanije pobijedio je pet drugih nekretnina i osvojio Eviivo nagradu.

No, što dvorac čini tako posebnim? Pa, bolje je pitanje što ne. Izgrađen je u 16. stoljeću, prilično je visok i krase ga veliki kameni zidovi. Okružen je zadivljujućim brežuljcima i fenomenalnim pogledom, a nudi čak i malo jezero za sve spremne za kupanje.

Unutrašnjost dvorca je rustikalna, ali gostoljubiva, ispunjena tamnim drvenim gredama i golim kamenim zidovima. Tu su i krzna raznih životinja, ali i lovački trofeji, s obzirom da se u ovom kraju ipak prilično diče lovom.

Ukupno sadrži 5 spavaćih soba te može primiti 10 gostiju. Najam, ukoliko to gosti žele, može uključivati i privatnog kuhara, a ako ste romantična duša, ovdje se možete i vjenčati. Ukratko, ovakvih mjesta nema previše, a o ljepoti će vam dovoljno reći i slike iz naše fotogalerije. Noćenja se kreću od oko 18 tisuća kuna po noći, što kad podijelite na 10, se za posebne prigode, možda i da preživjeti. Uglavnom, sve što vas o dvorcu još zanima, provjerite na Airbnb-u.

Slovenski dvorac koji "visi" s litice visoke 123 metra Predjamski dvorac - 4 Predjamski dvorac - 3 Predjamski dvorac - 2 +0 Predjamski dvorac - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju