Aspen, Colorado, SAD

Aspen je dom nekim od najluksuznijih hotela u cijeloj Sjevernoj Americi a na svakom koraku nalaze se skupi restorani i bogat noćni život. Naravno, preko dana nudi nezaboravno skijaško iskustvo. Neki od najpoznatijih i najluksuznijih hotela su The Little Nell, Jerome i St. Regis Aspen Resort.

Cortina d'Ampezzo, Italija

U Cortini ćete pronaći kombinaciju vrhunskog skijanja u prekrasnoj prirodi i planinske vrhove s kojih puca nevjerojatan pogled, kao i vrhunske hotele poput Cristalla, Faloria Mountain and Spa Resorta i sličnih, u kojima ćete se maksimalno razmaziti i opustiti.

Chamonix, Francuska

Chamonix je savršena lokacija i za skijaške početnike i za strastvene i iskusne skijaše, ali nakon cjelodnevnog skijanja gradić nudi luksuzan šoping, vrhunske restorane i izvanredne hotele kao što su Le Hameu Albert 1er, Private chalet i Hotel Mont Blanc Chamonix.

Gstaad, Švicarska

U ovom će se gradu odlično zabaviti i neskijaši, bilo da se odluče okušati u klizanju ili jednostavno vrijeme provedu u šopingu. 90 km snježnih staza idealno je za srednje iskusne skijaše, a najfiniji hoteli su Le Grand Bellevue, The Alpina Gstaad i Ultima.

St. Moritz, Švicarska

Otkad je u njemu snimljen film o Jamesu Bondu "Špijun koji me volio", St. Moritz je simbol ultimativnog glamura, a svoj ugled opravdava i dandanas. Ako sjednete u neki od fenomenalnih barova, lako biste mogli sresti Kate Moss ili Claudiu Schiffer. Hotela s 5 zvjezdica je mnogo, a među najpoznatijima su Badutt's Palace, Carlton House i Grand Hotel des Bains Kempinski.

Kitzbühel, Austrija

Kitzbühel je jedan od najpitoresknijih i najšarmantnijih skijaških gradića, koji je ujedno i megapopularna ljetna turistička atrakcija. Popularnost je stekao još 1928. nakon posjete kralja Edwarda VIII. i od tada je nezaobilazno mjesto za jet setere. Ako se želite propisno počastiti, možete odabrati neki od sljedećih hotela: A_ROSA Kitzbuhel, Tennerhof Gourmet and Spa de Charme Hotel, Hotel Schwarzer Adler.

Niseko, Japan

Ovo je luksuzno skijalište popularno među svjetskim jet seterima zbog posebno sitnog i mekanog snijega popularno nazvanog "champagne powder". Sezona traje od studenog pa sve do početka svibnja, a ovdje možete isprobati sasvim drugačije skijanje, nakon kojeg ćete uživati u fenomenalnom sushiju. Najpoznatiji resort je Higashyama Niseko Village.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju