Sjajna stvar kod stambene zgrade Bosco Verticale (vertikalna šuma) u Milanu je to što nije samo lijepa na pogled, već je i izvrsna za lokalno okruženje. Sadrži onoliko stabala koliko može stati u hektar šume i pruža tone čistog zraka. Bosco Verticale na najbolji način pokazuje kako postići održivost, ali i učinkovito pošumiti. A kako je naravno riječ o Italiji, to je napravljeno s mnogo stila.

No, osim što ste samo zurili u Bosco Verticale preko interneta, jeste li znali da zapravo možete ostati u njemu? Jedan od stanova u kompleksu dostupan je za unajmljivanje na Airbnb-u, a upravo je stilski kao što biste očekivali.

Elegantni dizajnerski stan u Bosco Verticale ima jednu spavaću sobu i namijenjen je za dvije osobe. Ima Wi-Fi, klima uređaj, sjenila za zamračenje soba i mnoštvo šik talijanskog namještaja, kao i pristup teretani. Cijene se kreću od oko 1800 kuna za noć, ali za onakav pogled s terase, isplati se.

Budući da je Bosco Verticale izgrađen 2014., nadahnuo je mnoštvo projekata diljem svijeta. Tornjevi ukupno sadrže 20 tisuća stabala, a zelenilo se zalijeva filtriranom otpadnom vodom. Sami stanovi uglavnom koriste solarnu energiju.

Nedostatak ovog jedinstvenog najma je to što se čini kako je rezerviran najmanje do veljače 2025. No, ako baš silno želite ovdje noćiti, predlažemo da redovito „refreshate“ Airbnb i nadate se kako će netko odustati.

Samo u Italiji: 7 navika za slatki život koje bi rado preuzeli od naših susjeda Milano - 4 Vino Pasta alla Norma +0 Italija

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju