Kada biste na koktelskoj karti tražili križanca između White Russiana i Piña colade ili poželjeli kakav „pojačani“ milkshake, put bi vas odveo do Bushwackera, pića koje je nastalo na Američkim Djevičanskim otocima.

Slatko i kremasto piće bez citrusa spaja rum, kokos i kavu s mlijekom i omiljen je bez obzira na vremensku prognozu ili doba godine. Nastao je 1975. u baru na Djevičanskim otocima, a ime je dobio po psu koji je pratio goste. Za pripremu koktela možete koristiti bilo koji liker od kave te bijeli ili tamni rum, ali odležaniji će biti ukusniji zbog finih aroma.

Imajte na umu da cream of coconut nije kokosovo vrhnje nego sirup od šećera i kokosovog mlijeka. Možete ga i sami napraviti tako da u lončiću zagrijete 400 ml punomasnog kokosovog mlijeka, 150 g šećera i prstohvat soli. Zagrijte i miješajte dok se šećer ne rastopi. Ohladite i držite u hladnjaku do sedam dana, ili zamrznite.

Sastojci za koktel Bushwacker:

  • 60 ml ruma
  • 60 ml Kahlue
  • 60 ml creme de cacao
  • 60 ml cream of coconut
  • 60 ml mlijeka
  • 3 šalice leda

Za ukras: šlag, naribani muškatni oraščić, sirup od čokolade ili naribana čokolada (prema želji).

Priprema koktela Bushwacker:

  1. Stavite sve sastojke u shaker pa dobro protresite.
  2. Ulijte u čaše i ukrasite prema želji.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju