U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati

Ništa ne osvježava kao ledena limunada, a poželite li je malo “začiniti”, u večernjim satima dodati joj možete i nešto votke, džina ili bijelog ruma te se poigrati sirupima od đumbira, višnje, jagode ili maline. Ubacite i pokoji listić metvice, bosiljka ili grančicu ružmarina - i dobit ćete piće kao iz kakvog bara.

No da biste "iscijedili" ono najbolje od limuna, potražite nešpricane plodove. Tako ćete moći iskoristiti i koru i dobiti senzacionalan napitak pun okusa i mirisa. Narežite limune na četvrtine i izmiksajte ih štapnim mikserom pa procijedite sok. Na 10 limuna možete iskoristiti šalicu šećera i 6 šalica vode. Sve promiješajte dok se šećer ne rastopi pa čuvajte u hladnjaku tri dana. Poslužite s ledom i kriškama limuna.

Želite li pak dobiti limunadu koja može dulje stajati u hladnjaku, napravite koncentrat. Trebat će vam 2 šalice šećera i 2 i pol šalice cijeđenog soka limuna. Zagrijte šećer i polovicu limunova soka pa miješajte dok se šećer ne rastopi, a sok proključa. Kad se sirup ohladi, pomiješate ga s ostatkom limunova soka i držite u hladnjaku. Na pola šalice koncentrata ulijte jednako toliko vode i ubacite koju kocku leda. Koncentrat može stajati do 3 tjedna u hladnjaku ili 5 mjeseci u zamrzivaču.