Od jedne banane i dva jaja može se napraviti božanstven doručak ili brzi zalogaj nakon vježbanja.

Poslužite ih uz kavu ili čaj i prema želji obogatite voćem, medom i cimetom, orašastim plodovima ili omiljenim namazom. Palačinke možete ispeći u tavi, ali i u pećnici ako ne želite dodavati ulje. 

Palačinke Hrana i piće Savršenstvo bez mane: Recept za najfinije palačinke od tikvica i krumpira

Sastojci za palačinke:
1 zrela banana
2 jaja

Priprema:
1. Zgnječite bananu u pire, a u drugoj posudi vilicom umutite jaja pa sve pomiješate i dobro izmiješajte.

2. Ispecite male palačinke u tavi premazanoj uljem ili u pećnici.

3. Odlučite li se za pećnicu, žlicom vadite smjesu na lim obložen papirom za pečenje pa poravnajte kako biste dobili lijep oblik. Pecite oko 25-30 minuta na 180 °C.

Savjet plus:

Smjesa od jaja i banane može poslužiti i kao inspiracija za brze muffine. Napravite smjesu kao za palačinke, od 2 banane i 4 jaja i prema želji ubacite i proteinski prah, cimet, komadiće čokolade ili druge omiljene dodatke. Zatim napunite namašćene kalupe i pecite na 190 °C oko 15-20 minuta.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju