Na Čizmi je vjerojatno poznatija teletina na način saltimbocca, ali i ovaj recept u kojem je teletinu zamijenila piletina također je za prste polizati.

Kako i ne bi bio kad se meso, pršut i kadulja tope u ustima!

PIletina saltimbocca

Sastojci:

  • 1 – 2 pileća filea po osobi
  • 1 komad pršuta po fileu
  • 1 list kadulje po fileu
  • maslinovo ulje
  • bijelo vino (1/3 šalice)
  • sol
  • papar
  • mješavina peršina, češnjaka i maslinova ulja za premazivanje, prema želji

Priprema:

1. Za početak omekšajte piletinu. Obje strane filea umiješajte u brašno i stavite komad pršuta po fileu. Pršut najbolje izrežite škarama kako bi ravnomjerno pokrio file.

2. Stavite veliki list kadulje na pršut i probodite čačkalicom. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi za prženje.

3. Kad je ulje jako toplo, postavite piletinu u tavu s listom kadulje okrenutim prema gore. Pržite tako 2 – 3 minute, a potom okrenite (ne okrećite više od jednom).

4. Dodajte bijelo vino i ponovo pržite 2 – 3 minute ili dok pršut ne počne biti hrskav. Lagano popaprite i posolite.

5. Prebacite filee u tanjur i začinite s još svježe mljevenog papra.
 
Uživajte u ovom čarobnom okusu talijanske kuhinje, dobar tek!

Losos u kremastom umaku: Jednostavan recept za vaše buduće najdraže jelo +0 Losos u kremastom umaku