Na Čizmi je vjerojatno poznatija teletina na način saltimbocca, ali i ovaj recept u kojem je teletinu zamijenila piletina također je za prste polizati.
Kako i ne bi bio kad se meso, pršut i kadulja tope u ustima!
PIletina saltimbocca
Sastojci:
- 1 – 2 pileća filea po osobi
- 1 komad pršuta po fileu
- 1 list kadulje po fileu
- maslinovo ulje
- bijelo vino (1/3 šalice)
- sol
- papar
- mješavina peršina, češnjaka i maslinova ulja za premazivanje, prema želji
Priprema:
1. Za početak omekšajte piletinu. Obje strane filea umiješajte u brašno i stavite komad pršuta po fileu. Pršut najbolje izrežite škarama kako bi ravnomjerno pokrio file.
2. Stavite veliki list kadulje na pršut i probodite čačkalicom. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi za prženje.
3. Kad je ulje jako toplo, postavite piletinu u tavu s listom kadulje okrenutim prema gore. Pržite tako 2 – 3 minute, a potom okrenite (ne okrećite više od jednom).
4. Dodajte bijelo vino i ponovo pržite 2 – 3 minute ili dok pršut ne počne biti hrskav. Lagano popaprite i posolite.
5. Prebacite filee u tanjur i začinite s još svježe mljevenog papra.
Uživajte u ovom čarobnom okusu talijanske kuhinje, dobar tek!
Losos u kremastom umaku: Jednostavan recept za vaše buduće najdraže jelo
+0