Mistični svijet priča
iz samoborskog kraja oživio je u novom hotelu koji se otvorio u Rakovom Potoku. Hotel Priča jedini je hotel koji priča svojim gostima i poručuje kako sve njegove priče završe sretno.

Priča počinje na galeriji, do koje se gost hotela penje stepenicama. Putem ga prati linija koja se postupno razigrava i dobiva svoj život. Penje se po stropu i zidovima, ocrtava razne znakove, mitska i leteća bića. Osim što vas vodi do soba, galerija je mjesto doručka, a hotel se svojim gostima obraća kroz pismo i pjesme.

U Hotelu Priča 6 je soba, a svaka ima svoju priču inspiriranu starim lokalnim mitovima. I svaka soba uređena je tako da priča mit.


Jednokrevetna soba Drozdovo gnijezdo zamišljena je kao krletka, igraonica za ptice. Ljuljačke i predimenzionirano perje podsjetnik su da u ovoj sobi, zapravo, kad nema gostiju žive mladi drozdovi. Druga jednokrevetna soba je Škrinjica tajni. Soba Tajni je istovremeno potpuno ispunjen te potpuno prazan prostor: ispunjen jakim grafizmom crno bijelih šahovskih polja, a prazan jer na prvi dojam nema niti jedan komad opreme. Ovdje sami formirate prostor, koji na kraju ispadne potpuno opremljena hotelska soba.

Preostale 4 sobe su dvokrevetne. Livada luči nestaje granica dvodimenzionalnih i trodimenzionalnih noćnih silueta. Cijela okupana u dubokoj plavoj, s ponekom krijesnicom među linijama, ona je magično mjesto. Vilina soba unosi neočekivane elemente eksterijera, a drhtave životinje promatraju gosta iz predimenzionirane trave. Ognjište krijesa koristi teksture apstrahiranog ognjišta. Dim i tinjajuće iskre smještaju nas duboko u centar ognjišta. Vještičja mistika zaživjela je u Coprničinom kotlu. Predimenzionirane mačka i sova, golema paukova mreža, mnoštvo sastojaka za Coprničino kuhanje tek su neki od dokaza prisutnosti Coprnice.

Cijena jednokrevetne sobe je 210 kuna, a cijena noćenja s doručkom 230. Dvokrevetne sobe plaćaju se 420 kuna, a noćenje s doručkom je 460. Rezervirati možete na Internet stranici hotela.

Hotel Priča otvoren je krajem rujna, a njegov vlasnik Željko Franja ima već niz ugostiteljskih objekata na ovom području.

Voditelj projekta
je arhitektica studia SKROZ, Ivana Žalac, a autorica, uz Ivanu i Jelena Mihaljinović. Suradnici na projektu su Daniela Škarica i Margita Grubiša, autorica vizualnog identiteta, signalizacije i ilustracije Maša Vukmanović, a za dizajn su zaslužni Maša Vukmanovic i Teo Drempetić Čonkić iz Studija Maša Vukmanovic. Suradnici su Jelena Lukac Kirš, Gordana Pavlek, Ema Tikulin.

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju