U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili"


Naša vrsna kuharica-blogerica Amaterka, ovom nam prilikom daje recept za slasno jelo u hladne zimske večeri. Imate li kakvo omiljeno društvance, gladnu obitelj, ili pak dovoljno mjesta pod dekicom - fritule s jabukom će doista prijati svakome!

Dobar tek

Sastojci:
- 2 jaja
- 2 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 naribana jabuka
- 1 čvrsti jogurt
- 250 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- naribana korica limuna

Za prženje: ulje
Za posip: šećer u prahu

Priprema:
1. Jaja pomiješati sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati ostale sastojke: naribanu jabuku, jogurt, brašno pomiješano s praškom za pecivo, i na kraju - naribanu koricu limuna.
2. U lonac za prženje uliti ulje (otprilike 2-3 prsta visine posude) i zagrijati ga.
3. U vruće ulje velikom žlicom ubacivati smjesu i pržiti dok fritule ne dobiju zlatno-smeđu boju.
4. Fritule ocijediti od ulja i posipati šećerom u prahu.