Home alive novi je projekt stručnjaka okupljenih u američkoj neprofitnoj skupini za umjetnost, arhitekturu i urbani dizajn Terreform one, koji se zalažu za održivo projektiranje u suživotu s prirodom – i kako kažu, „ekološku i socijalnu pravdu za sva bića“.

Kad je riječ o budućnosti arhitekture i uporabi prirodnih materijala u izgradnji domova, Terreform one odlazi korak dalje, nadajući se stanovanju kojim se doslovno vraćamo korijenima. Žive kuće koje su osmisli mogu poslužiti za lakše dobivanje energije iz okoliša, a neke od prednosti su samoobnavljanje i dugovječnost.

Ideja je pomoću posebno osmišljenih struktura, računalnih programa i autohtonog drveća, odnosno drvenastih biljaka integrirati domove u ekološku urbanu zajednicu. Živa kuća će s godinama rasti, a pritom će kralježnica građevina izrađena od skela usmjeravati drveće da raste u željenom smjeru.

Terreform one svojim projektima želi pomoći u borbi protiv izumiranja autohtonih biljnih vrsta, kao i osvijestiti mogućnosti koje nudi nova tehnologija za dobrobit planeta i budućih generacija. Kako bi mogle izgledati žive kuće, pogledajte u našoj galeriji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju