U planu je izgradnja prve međunarodne žičare koja će povezati Rusiju i Kinu. Žičara će povezati Blagovješčensk u dalekoistočnom dijelu Rusije i kineski Heihe, a ići će preko rijeke Amur u Aziji.

Žičara će imati četiri kabine, a svaka će moći prevesti oko šezdesetak ljudi. Putovanje između najvećeg grada Amurske oblasti i Kine trebalo bi trajati tek 7,5 minuta. Projekt je opisan kao svjetionik za zajedničku prosperitetnu budućnost dvaju naroda.

Staklena plaža, Rusija - 2 Putovanja Čudo prirode: Nekadašnje sovjetsko odlagalište praznih boca votke sada je prekrasna plaža

Blagovješčensk i Heihe su bili povezani u mnogim povijesnim razdobljima, a osobito tijekom oštrih zima kada bi se zamrznula rijeka i tako olakšao prelazak s jedne na drugu stranu.

Postaju na ruskom teritoriju osmislila je nizozemska tvrtka UNStudio, dok se za drugu stranu brine još neimenovana kineska tvrtka.

Tvrtka UNStudio trenutno radi i na prometnom povezivanju žičarama u Gothenburgu i Amesterdamu.

"Žičare omogućavaju novi način javnog prijevoza koji je održiv, brz, pouzdan i učinkovit. Uz to žičare su vrlo dobar način da vidimo i doživimo naše gradove na posve novi način,“ zaključili su u tvrtki UNStudio.

Na posao najdužom žičarom na svijetu: Putovanje zrakom od 30 kilometara Bolivijska žičara - 2 Bolivijska žičara - 3 Bolivijska žičara - 1 +1 Bolivijska žičara

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju