Pigs in blanket ili u prijevodu svinjice s pokrivačem je jednostavno jelo koje se u Ujedinjenom Kraljevstvu servira za Božić. Sastoji se od svega dva sastojka – malih kobasica omotanih špekom koji se ispeku u pećnici, a potom posluže kao hrskavi zalogajčići uz pečenu puricu i druga blagdanska jela.

Njemački lanac supermarketa Aldi u Velikoj Britaniji odlučio je napraviti najduže svinjice u pokrivaču, a koje se prostiru na čak šest metara. Koristeći 150 kriški špeka i 12 pakiranja svinjskih kobasica napravili su 3.2 kilograma teške svinjice u pokrivaču.

Pigs in blanket Hrana i piće Najlakši recept za jelo od 2 sastojka bez kojeg ne može proći niti jedna božićna gozba u Engleskoj

Ova izdašna rola promjera 42 centimetara može nahraniti oko 130 ljudi. Bila je sastavni dio pop-up restorana Pigs in Blanket koji je bio otvoren u Camdenu u Londonu, a koji je radio svega dva dana – 24. i 25. studenog 2023. godine.

Za cijenu ulaznice od tek 5 funti, odnosno 5,75 eura zainteresirani su mogli kušati čak šest različitih vrsta svinjica u pokrivaču – od klasične verzije do one veganske napravljene od proizvoda biljnog porijekla. Ne čudu stoga što je red ispred restorana bio iznimno dug.

Duži i od nosača zrakoplova: Ovo je najveći kontejnerski brod na svijetu Kontejnerski brod MSC Tessa - 2 Kontejnerski brod MSC Tessa - 4 Kontejnerski brod MSC Tessa - 3 +0 Kontejnerski brod MSC Tessa - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju