Centar Zagreba, gomila šute, zijevajući prozori i nigdje nikoga – osim tek ponekog čovjeka u radnoj manduri koji s upitnikom u očima zuri u objektiv, izgleda poput nekog post-apokaliptičnog filma.

Ne radi se o fikciji, nego pogledu u prošlost Tkalčićeve ulice, kada nije bilo mirisa kave, šušura i smijeha koji dopire s terasa, niti turista koji se vrzmaju restoranima s etničkim specijalitetima.

Ruševine i otpad nestale su s projektom arhitekta Miroslava Begovića, a Zagreb je postao ponosan na novu popločanu gradsku ulicu. Za nostalgične fotografije iz prošlosti zaslužan je fotograf Romeo Ibrišević koji ih je pronašao u jednoj koverti, naslovljenoj kao „važno“.

„Tada sam radio kao honorarac, ali ovdje se nije radilo o radnom zadatku nego ljubavi prema gradu i ulici koja nestaje. Snimao sam to u dužem vremenskom periodu i spremio fotografije za neko buduće vrijeme koje je, eto, upravo došlo“, kazao nam je prije nekog vremena  Romeo.

12 puta veći od Splita: Pogledajte kako će izgledati megagrad u srcu prirode koji će spojiti tradiciju i moderni način života Gelephu Mindfulness City - 12 Gelephu Mindfulness City - 16 Gelephu Mindfulness City - 15 +13 Gelephu Mindfulness City - 14

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju